Çin'de çiftlerin sınırsız çocuk sahibi olmasına izin verildi

Çin'in Sichuan eyaletinde, ülke azalan nüfusunu kontrol altına almaya çalışırken, çiftlerin istedikleri kadar çocuk sahibi olmalarına izin verilecek.

Çin'de çiftlerin sınırsız çocuk sahibi olmasına izin verildi
Çin'de çiftlerin sınırsız çocuk sahibi olmasına izin verildi
GİRİŞ 31.01.2023 02:18 GÜNCELLEME 31.01.2023 02:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen yıl, Çin'den 62 yıl sonra bir ilk yaşandı ve nüfus ilk kez düştü. On yıllardır ülkenin tek çocuk politikası vardı. 2021 yılında ulusal olarak üçe çıkarıldı.

Sichuan eyaletindeki politika değişikliğinin bir parçası olarak artık evli olmayan kişiler de çocuk yetiştirebilecek.

TEK ÇOCUK POLİTİKASI 2016'DA KALKTI

Çin, 1979'da uygulamaya koyduğu tartışmalı tek çocuk politikasını 2016'da kaldırdı. Kuralları çiğneyen aileler para cezasına çarptırıldı ve hatta bazı durumlarda işlerini kaybetti.

Ancak 2016'da başlayan değişiklikler doğum oranındaki düşüşü durduramadı. Çin'de geçen yıl ilk kez ölümler doğumları geçti. Şimdi, ülkenin güneybatısındaki 80 milyon nüfuslu Sichuan eyaletinde insanların sahip olabileceği çocuk sayısında herhangi bir sınırlama olmayacak.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, doğum oranlarını artırmayı öncelik haline getirdi. Hükümet, düşen oranları tersine çevirmek veya yavaşlatmak için vergi indirimleri ve daha iyi anne sağlığı hizmetleri teklif etti.

Japonya da dahil olmak üzere komşu ülkeler de düşen doğum oranlarıyla karşı karşıya. Japonya başbakanı, ülkesinin bir toplum olarak işlev görememenin eşiğinde olduğunu söyledi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Doğu Türkistan 1 yıl önce Şikayet Et
    Uygur kardeşlerimize uygulamaya devam edersiniz ama.. Zulmünüz boynunuza geçsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'