Bild'den dikkat çekici analiz:Türkiye krizleri avantaja çevirerek Almanya’nın tahtını aldı

Alman gazetesi Bild, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya savaşında krizleri fırsata çevirdiğini ve yürüttüğü başarılı diyalogla ihracatını artırdığını yazdı.

GİRİŞ 31.01.2023 12:07 GÜNCELLEME 31.01.2023 12:31
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Alman Bild gazetesinden dikkat çeken bir analiz yayınlandı. Analizde Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya savaşında başarılı bir şekilde diyalog yürüttüğüne dikkat çekilerek ihracatı katladığını ve bu şekilde Almanya'nın yerine geçtiği ifade edildi.

DİYALOG BAŞARISINA VURGU

Türkiye'nin hem NATO üyesi olarak var olmaya devam ettiğini hem de Rusya'ya karşı yürütülen yaptırım kampanyalarının bir parçası olmadan Kremlin ile diyaloğu yürütmeyi başardığını söyleyen Bild, eleştirel başladığı analizde Türkiye'nin başarısına da yer vermek zorunda kaldı.

RAKAMLAR BİR YIL İÇİNEDE KATLANDI

Türkiye'nin Rusya ile olan ithalat ve ihracat rakamlarını yalnızca bir yıl içinde ikiye katladığına yer veren gazete, Türkiye'nin bu sayede Almanya'nın tahtını elinden aldığını söyledi.

Bild, Rusya ile ticaret yapan Alman şirketlerin, geçtiğimiz yıl içinde kendilerinden boşalan yerleri Türk firmaların doldurduğunu izlemek zorunda kaldığını söyledi.

ALMANYA'NIN YERİNİ ALDI

Türkiye'nin Rusya'ya makine ve teçhizat satışında daha önce Almanya'nın sahip olduğu sırayı aldığını da söyleyen Bild, "Türkiye Almanya'nın yerini aldı" ifadelerini kullandı.

TİCARİ BİRLİKTELİK HACMİ ARTACAK

Savaştaki krizlerin Türkiye tarafından avantaja çevrildiğini yazan gazete “Savaşın kazananı Türkiye” ifadelerine yerdi. Türk markaların Rus pazarında giderek daha büyük bir yer kapladığını söyleyen Alman gazete, iki ülkenin 2030'a kadar çok geniş hacimde bir ticari birliktelik sağlayacağını vurguladı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 43
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu alman enayisi,elindeki kuşu kaçirdi türkiye her zaman oldugu alman sevgilisinden,umdugunu bulamadi.Hitlerin dediginide anlamadilar,avrupalilar almanlari sevmez!Alman para verdigi müddeçce hepsi iyi ama para azalmaya başladimi işler degişir.30 milyon rusu almanlar öldürdü,almanyanin birleşmesine kim ok.söyledi ruslar,ruslara yaptirim uyguluyan ülke kim,almanlar!ukraynaya silah ve para veren kim almanlar.soru,daha ne kadar almanya amerikanin kölesi kalacak
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düsmani bild gazetesi algi operasyonu yapiyor almanyada zor sartlarda yasayan türkiyelilerin daha zor sartlarda yasam sürdürmek mecburiyetinde birakmak icin bir zamanlarda denizde buldugu tasi almanyaya getirmeye kalkti diye 20 yil hapis cezasi verilecek diye haber yapti gercek müzeden hititlerden kalmis tasin üzerinde yazili müzeden calinmis paha bicilemeyen tas di almanlarda inanmisti
    Cevapla
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ham madde sonsuz, hele bide Osmanlı arsiflerimiz var ya altın değerinde, zaten bir dik dünyada gene bir olacaz inşallah uzayda dahi.
    Cevapla
  • Rami 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın ''Almanya bizi kıskanıyor'' sözünü dalgaya alan trollere şunu diyorum. Erdoğan aslında ''Almanya ve Batı ülkeleri, Bize düşmanlık ediyor'' demek istiyor. Ancak Devleti yönettiği için bunu açıktan söyleyemiyor. Diğer Batı ülkelerine zaman zaman dediği ''Dost ve Müttefik ülke '' lafı da böyledir. Artık biraz ferasetli olun da bu kadarını anlayın.
    Cevapla
  • Dağların kralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bunu anlayana Türkiye'de iki haftada çok yamuklukları gördüm bu millet akıllanmaz böyle bir lidere sahip çıkması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun