Eski NATO komutanından küstah açıklama: Birliğe tek engel Türkiye

Yunan asıllı eski NATO komutanı Stavridis skandal açıklamalarda bulunarak NATO'nun birliğinin önündeki temel engelin Türkiye olduğunu savundu.

Eski NATO komutanından küstah açıklama: Birliğe tek engel Türkiye
Eski NATO komutanından küstah açıklama: Birliğe tek engel Türkiye
GİRİŞ 31.01.2023 13:39 GÜNCELLEME 31.01.2023 13:40
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Eski NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Yunan asıllı James Stavridis, Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ye söyleşisinde, NATO'nun birliğinin önündeki temel engelin Türkiye olduğunu savundu.

Son dönemde İsveç ve Finlandiya'nın üyelik sürecinde yaşanan gerginlikleri değerlendiren Stavridis, diğer NATO ülkelerinin "sabrının tükendiğini" söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

SEÇİMİ BEKLEYELİM MESAJI

"Umarım NATO'nun Türkiye ya da İsveç ve Finlandiya arasında seçim yapmak zorunda kalacağı bir noktaya gelmeyiz. Henüz böyle bir durum yok; Türkiye'deki siyasi dönemin bahardaki seçimlerle tamamlanmasını beklemeliyiz. Ancak 29 ülkenin sabrı sonsuz değil ve ittifakın geri kalanında İsveçlilerle Finlandiyalıları birliğe dahil etmek için muazzam bir destek var."

Mayısta NATO'ya resmi üyelik başvurusu yapan Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılması için yürütülen süreç henüz sonlanmadı.

Yunan asıllı Stavridis, Ukrayna savaşında NATO'nun birlik olarak hareket ettiğini ve buna yalnızca Türkiye'nin engel oluşturduğunu savunarak,  "Tüm ittifak, Ukraynalılara yardım kapasitesini ve seviyesini artırmak için aşağı yukarı birlikte hareket ediyor. Rusların savaş suçu işlediği barbarca saldırılarına uğrayan çaresiz Ukraynalılara insani yardım akışı da sorunsuz şekilde işliyor. Gördüğüm tek engel, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımına izin vermekte ayak sürümeye devam eden Türkiye. Bunun dışında Batı'nın dayanışması ve birliği dikkat çekici." yorumunu yaptı.

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 115
  • İlyas sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye el pençe boynu büyükleri oynanan sefil zamanları oynayan liderlerden kurtuldu artık..şimdi kendi ayakları üzerinde duran bir millet..NE ABD'YE NEDE AB'YE GÜVENMİYORUZ ARTIK .. şimdi domatesi ve soğanı bırakalım .. biz ordumuzu mümkün oldukça güçlendirilmesi gerekirse saadece ekmek yiyelim..yeter'ki boyun bükmiyelim..ordumuz güçlü oldukça bizi kimse ısıramaz .. yaşasın Türk millet .
    Cevapla
  • Sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masa önümüzdeki toplantıdan sonra agababalarının yanına B planını almaya gidecekler, bunların hepsinin ipi dışarda kendi başlarına asla karar veremezler bu vatanı kimlere bırakacağınızı oy verenler verecek olanlar bin kere düşünüp bir kere karar versinler.
    Cevapla
  • Xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    İt afkurur kervan yürür.
    Cevapla
  • ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık Natoyu bırakıp AFRASYA BİRLİĞİ'Nİ kurma zamanı. Batının bekçiliği yetti artık
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu, git bi avrasya dediğin ülkelerin gelir seviyesine, eğitim seviyesine, teknolojik durumuna bak, sonra avrupa ya bak sonra konuş. 50 tanesini bir araya toplasan ne para yapar ne adam yaparlar çıkın artık şu hayal dünyanızdan.
    Cevapla
  • Durmuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan niçin 6 lı masa der.Sanki ortak hareket eder haldeler.Hani birileri bir zaman denizi geçip oraya bağlanmayı arzuluyordu,Kabül görmüş gibi gözüküyor.Haydi hayırlısı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular