ABD'de çocuklara "Nazi müfredatı"

ABD'de bir çiftin evde eğitim gören çocuklar için hazırladığı, 'Nazi anlayışını öven' müfredat tartışma yarattı. Sosyal medyada 2 bin 500 üyesi olan bir grupta paylaşılan içerik hakkında soruşturma başlatıldı.

ABD'de çocuklara "Nazi müfredatı"
ABD'de çocuklara "Nazi müfredatı"
GİRİŞ 31.01.2023 21:36 GÜNCELLEME 31.01.2023 21:36

Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı aileler eğitim sistemini beğenmedikleri için çocuklarını evde eğitiyor ve müfredatın belirli bir bölümünü kendileri belirliyor. Müfettişler zaman zaman bunun denetimini yapsa da durum çoğunlukla kontrolden çıkıyor. Bunun son örneği Ohio eyaletinden geldi.

'Beyazların üstünlüğünü' savunan bir çiftin, evde eğitim gören çocuklar için hazırladığı müfredatta Nazileri öven bilgiler yer aldığı ortaya çıktı.

HİTLER'DEN ALINTILAR YAPILIYOR

Çiftin sosyal medya uygulaması Telegram’da oluşturduğu grubun yaklaşık 2 bin 500 üyesi bulunuyor. Grupta çocuklara ırkçı öğretiler verilmesine yönelik paylaşımlar yapılıyor.

Örneğin beyaz çocukların başka bir ırktan çocukla temas kurmasına izin verilmemesi gerektiği telkin ediliyor. Hitler ve diğer Nazi liderlerinden alıntılar yapılıyor. ABD basınında geniş yer bulan olay büyük tepki çekti. Eyalet yetkilileri ve eğitim bakanlığı inceleme başlattı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar