Korkunç gerçek ortaya çıktı: Nükleer reaktör yapıştırıcı ile onarıldı

İngiltere medyasındaki habere göre, 88 milyon sterlinlik bir nükleer denizaltının bozulan parçaları değiştirilmedi, bunun yerine süper yapıştırıcıyla yapıştırıldı. Felakete yol açabilecek onarım çalışması, rutin kontrollerde fark edildi.

GİRİŞ 01.02.2023 07:51 GÜNCELLEME 01.02.2023 09:37
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Savunma Bakanı Ben Wallace, Trident nükleer denizaltılarından birinin rutin bir teftişinde tuhaf bir şekilde başarısız onarım çalışmalarına dair kanıtlar bulunduğunun açıklamasının ardından acil bir soruşturma çağrısı yaptı.

Sivil müteahhitler, 2015 yılında Trident füzeleri taşıyan HMS Vanguard'da nükleer reaktör odası çalışması yürütmüştü.

Onarım ekibinin HMS Vanguard'ın nükleer reaktöründeki soğutma borularını bir arada tutmak için kullanılan birkaç kırık cıvata başını sabitlemek için, civata değiştirmek yerine süper yapıştırıcı kullandıkları iddia ediliyor.

The Sun, reaktörün erimesini önleyen soğutma sıvısı borularında izolasyonu yerinde tutan en az yedi cıvatanın bu şekilde tamir edildiğini iddia etti.

Felakete yol açabilecek onarımlar, bu ayın başlarında, reaktörün maksimum güçte planlanan ilk ateşlemesinden önceki rutin bir kontrol sırasında cıvatalardan birinin düşmesiyle fark edildi. Olayın savunma yetkilileri arasında öfkeye yol açtığı bildirildi. The Sun, Wallace'ın acil bir toplantı talep ettiğini ve soruşturma ile birlikte gelecekteki çalışmalar hakkında güvence talep ettiğini yazdı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 22
  • ozan 1 yıl önce Şikayet Et
    sözcü öztırrak denen adamı da bununla yapıştırmışlar bence ama bi yerleri düşmüyor.
    Cevapla
  • Selim 49 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer deniz altımız var kafamızı bozmayın biz im herşey yaparız. Bak kırıkları bile düzgün yapmıyoruz hiç korkumuz yok dememin en güzel yolu
    Cevapla
  • Tamerhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim para bandı var. Verem İngilize açık kalmasın. İsterse sargı bezi de var.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    mekanikten anlamayanlar haber yapmış belli önemsiz bir boruyu sabitleyen civata kopmuş ve onu yapıştırmış gayet normal
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gavur severler bunu bizim ülke yapsa günlerce aptalliktan bahs ederdiniz ulan bunu bizim deliler yapmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!