Fin halkı, İsveç olmadan NATO'ya girmeye sıcak bakıyor

Finlerin çoğu, İsveç'in NATO üyeliğine yönelik onay sürecinin Türkiye'nin karşı çıkması nedeniyle daha da uzadığı takdirde bu ülkeyi (İsveç) beklememeleri gerektiğini düşünüyor.

Fin halkı, İsveç olmadan NATO'ya girmeye sıcak bakıyor
Fin halkı, İsveç olmadan NATO'ya girmeye sıcak bakıyor
GİRİŞ 02.02.2023 15:07 GÜNCELLEME 02.02.2023 15:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında İsveç ile birlikte NATO'ya üye olmak isteyen Finlandiya'da yapılan anketten dikkat çekici sonuçlar çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO üyeliğine sıcak baktığını açıklamasından sonra paylaşılan ankette, Fin halkının yarısından fazlası, "Finlandiya üyelik için Türkiye'nin engelleyeceği İsveç'i beklemeli mi?" sorusuna olumsuz yanıt verdi.

Halkın yüzde 53'ü buna olumsuz yanıt verirken ankete katılanların yüzde 28'i İsveç'i beklemek gerektiğini söyledi.

Fin gazetesi Ilta-Sanomat'ta yayımlanan ankete, 1.021 Fin katılırken, anketin 30 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında yapıldığı kaydedildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Taker 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında biz Nato'da yokuz, yani şu an başımıza bir şey gelirse bunlar bize destek mi olur? Hayır. Hatta en büyük düşmanlığı Natodakiler yapıyor.
    Cevapla
  • Misafir23 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO teröristler birliği olmuş, Amerika NATOyu terörist koruma birliğine çevirmiştir. NATO'nun Türkiye için hiçbir desteği yok asla olmadıda artık NATO'ya iyi ders vermeliyiz terörist ülkesi olan İsveç ve Fin asla onay vermeyelim.
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz natodan çoktan çıktık bunlar taktik
    Cevapla
  • Enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    İkisi de NATO ülkesi olacak,itiraz edersek de bizi NATO’dan çıkaracaklar.Bunu hep beraber göreceğiz.Ok yaydan çıktı
    Cevapla
  • Alhas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir NATO ülkesini her istediğin zaman çıkaramıyorsun atamıyorsun atmanın şartı var NATO uykum bile iptal edeceksin tekrar bir NATO baktı kuracaksın ve istemediğin devlete almayabilirsin
    Cevapla
  • Altuğ 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi nato'dan atamazlar. hadi diyelim attılar; keşkeeee. nerde o günler. avrupa ve abd ile bütünleşemedik. bu durum bizi rusya, çin ve diğer türk ülkeleriyle yakınlaştırır. bölgeye canlanma getirir. nato ülkeleri bizimle savaşır mı? haha. afedersiniz ama nah savaşırlar. 85 milyon nüfus var bu ülkede. mültecileri saymıyorum. fakat oldukça savaşçı olduğu gayet iyi bilinen ve de ordusunu modernize etmiş bu ülkeye saldırmak delilikten başka bir şey değil. hele karadan? hiç sanmam. hadi yatın, uyuyun, böyle saçmalıkları da düşünmeyin.
    Cevapla
  • Hüseyin Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis ikisinide veto et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'