Boris Johnson: O deli değil, sadece hata yaptı

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Batı tarafından Ukrayna'ya tanklar, topçu sistemleri ve savaş uçakları dahil her türlü yardımın yapılması gerektiğini savunarak, "O (Putin) deli ya da hasta değil. Sadece tarihi bir hata yaptı" dedi.

Boris Johnson: O deli değil, sadece hata yaptı
Boris Johnson: O deli değil, sadece hata yaptı
GİRİŞ 02.02.2023 17:02 GÜNCELLEME 03.02.2023 08:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başkent Washington'daki düşünce kuruluşu Atlantic Council'da, Batı ittifakının Ukrayna'ya desteği ve Rusya’ya karşı atılabilecek adımlarla ilgili konuşma yaptı.

ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteğin çok önemli olduğuna işaret eden Johnson, "ABD'nin desteği olmasaydı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'da bir 'kukla hükümeti' kurup yıkılan Sovyetler Birliği'nin alanındaki diğer ülkelere de nüfuz ederek Avrupa demokrasisini karanlığa boğabileceği" görüşünü savundu.

Johnson, Batı ittifakına çağrı yaparak, Ukrayna'ya tanklar, topçu sistemleri ve savaş uçakları dahil her türlü yardımın yapılması gerektiğini savundu. Eski Başbakan, "Neye ihtiyaçları varsa verin" ifadesini kullandı.

Putin'in, Ukrayna'ya saldırarak yanlış bir hesaplama yaptığını öne süren Johnson, "(Putin) O deli değil, hasta değil. Sadece tarihi bir hata yaptı. Nükleer silah da kullanmayacak çünkü bu, Çin’in onlara desteğinin son kıvılcımını da söndürür" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın nükleer silah kullanmasını kendi halkı ve dünyadaki destekçileri dahil kimsenin desteklemeyeceğini belirten Johnson, neo-emperyalist şeklinde tanımladığı Putin'in, Sovyetler Birliği'nin çöküşünün intikamını almak istediğini söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin Ruslarin çöküşe başlayan O günni bekliyor! Aslinda şuanki Rus topraklarinda bir meterkare Çin topragi yok altaydan sibirye ye uzanan tıpraklar Türklerin dir......
    Cevapla
  • Ata Ersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    hele şu Çankırı lı borise bak.
    Cevapla
  • erdem değer 1 yıl önce Şikayet Et
    umarım bu savaş rusyanın sonu olur. rusyanın yenilmesi demek orta vadede rusya federasyonunu oluşturan 10 Türk cumhuriyeti bağımsızlığını kazanmış olur.
    Cevapla
  • serasker 1 yıl önce Şikayet Et
    ve şu swap mıdır nedir amerikanın dünya ekonomisini kontrol amacıyla kullandığı sisteme derhal alternatif oluşturmak gerekiyor
    Cevapla
  • serasker 1 yıl önce Şikayet Et
    putinin çökmesi dünya açısından kötü olacak gibi geliyor .en azından bizim tam bir savunma sanayi ve 5 trilyon dolar gsyih e ulaşana kadar putinin ayakta kalması lazım .yoksa küreselcilerin önü açılır çinden önce ilk bizi halederler . globalizm dışındaki özgür ülkelerin el altından rusyaya kaynak aktarması lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!