Savaş gemisi boğaza demirledi: ABD'den Türkiye açıklaması

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, İstanbul Boğazı'na demirleyen USS Nitze isimli savaş gemisini ziyaret etti. Flake, "Türkiye ile dostluğumuz var. Türkiye ve ABD iyi birer müttefik" dedi.

Savaş gemisi boğaza demirledi: ABD'den Türkiye açıklaması
Savaş gemisi boğaza demirledi: ABD'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 03.02.2023 15:21 GÜNCELLEME 03.02.2023 18:53
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, ABD Başkonsolosu Julie A. Eadeh ile birlikte İstanbul'da Dolmabahçe açıklarında demirleyen ABD savaş gemisi USS Nitze'yi ziyaret etti.

İtalya'dan Türkiye'ye NATO'nun güçlendirilmesi etkinlikleri kapsamında olağan ziyarette bulunmak amacıyla hareket eden savaş gemisinin, Marmara bölgesinde iki-üç gün kalması planlanıyor.

Güvertede bir açıklama yapan ABD Büyükelçisi Flake, "Türkiye ile dostluğumuz var. Türkiye ve ABD iyi birer müttefik. Başkonsolosumuz Julie A.Eadeh ile burada olmaktan memnunuz. Burası muhteşem bir şehir ve denizcilerimiz de bunu görüyor. Burada yaklaşık 350 mürettebat ve harika bir gemi var" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 162
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayrağını büyük asıp , Amerika'nın gücünü arkasına aldığına dair sırıtkan pozlar veriyor , Şanlı Türk Bayrağı , Türk Milletinin yüreğinde büyüktür .
    Cevapla
  • Ömer dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hiç bir zaman bizim dostumuz olmamıştır sadece çıkarlarını gerçekleştirecekleri iktidarlar olmasını isterler bunun içinde her türlü alçaklığı yapan bir ùlkedir Türkiye'de de onlara biat eden bazı iş adamları bazı muhalefet mensupları var bunlar ùzerinden Türkiye ye yön vermek ister milyonlarca Müslüman ve müslüman olmayan insanın kanı var ellerinde.
    Cevapla
  • Rizeli 1 yıl önce Şikayet Et
    En buyukndusman abd.siz bizim dusmanimizsiniz.kafirler alçaklar
    Cevapla
  • Özel49 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir devlet bize T.C.ye gönülden,sonuna kadar güvenilecek dostumuz değildir. Bütün TC halkı ,bir ve bütün olup çok çalışıp güçlenirsek ,bize hiç bir kötü ; kötülük edemez, gücü yetmez. Her zaman bir ve beraber olalım,sadece kötüler karşısında heyecana kapılmayıp,her zaman şuurlu ve birlik olalım. Bu ülke bütün TC vatandaşlarınındır.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet birliğimiz herşeyden daha önemli...
    Cevapla
  • Diyarbakırlı ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    LANET OLSUN SENİN GİBİ DOSTLARA KATİLLER ÇIKARCI KAİLLER. Darbeler sömürgecilik emmri vakilik defolun erdoğanın emrinde 50 milyon gerilla var sırf ABD vatandaşlarına defolun rahat bırakın türkiyeyi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!