Almanya'dan Leopard 1 tankı kararı

Alman hükümeti, üretici envanterinden Leopard 1 ana muharebe tanklarının Ukrayna'ya ihracatını onayladı.

Almanya'dan Leopard 1 tankı kararı
Almanya'dan Leopard 1 tankı kararı
GİRİŞ 03.02.2023 22:26 GÜNCELLEME 03.02.2023 22:26
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Alman hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin'de yaptığı açıklamada, ihracat onayını teyit ederek, "Bu aşamada daha fazla bir şey söylemek istemiyorum ancak önümüzdeki günlerde ve haftalarda daha somut hale gelecek." dedi.

Alman basınındaki haberlere göre, Rheinmetall şirketinin elindeki 88 adet atıl durumdaki Leopard 1 tankı tekrar bakımdan geçirerek kullanılır hale getirilecek ve ardından Ukrayna'ya teslim edilecek.

Leopard 1 ana muhabere tankı İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Alman ordusu için üretilen ilk ana muharebe tankı olma özelliği taşıyor.

Alman ordusu Leopard 1 tanklarını 20 yıl önce hizmet dışı bırakmıştı ancak dünyanın farklı kıtalarındaki dokuz ülke bugün hala bu tankı kullanıyor.

1965'ten 1980'lerin ortasına kadar 4 bin 700 adet üretilen tank daha sonra yerini daha modern Leopard 2'lere bırakmıştı.

Almanya, 25 Ocak'ta Ukrayna'ya 14 Leopard tankı sağlayacağını açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yani AB ve ABD savaşa devam diyor
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Leoapard tanklari kadar zirhli ve tehlikeli tank daha henuz savas mecrasinda yok o kadar soyluyorum. Savasin seyrini bile degistirirler.
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    gaz gelecek yerden tavuk esirgenirmi
    Cevapla
  • fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacivat mısın nesin doğru olan ney savaşa benzin dökmek mi resmen taraf oldu rusya için savaşın içinde demek bu da savaşsın bitmemesi demek eğer bu olursa türkiyenin de savaşa girmesi uzun sürmez
    Cevapla
  • Mehmetim 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti