Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini Mart'ta onaylayabilir

Amerikan medya devi Bloomberg, Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya adaylığını en geç Mart ayında onaylayabileceğini ileri sürüldü.

Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini Mart'ta onaylayabilir
Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini Mart'ta onaylayabilir
GİRİŞ 04.02.2023 11:49 GÜNCELLEME 04.02.2023 12:00
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Amerikan medya devi Bloomberg, Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO üyeliğine onayı beklenenden daha önce verebileceğini ileri sürdü. Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Finlandiya'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenlik kaygılarını gidermek için yeterli çabayı göstermiş olabileceğini ifade etti. Aynı kaynaklar, İsveç'in ise beklentileri karşılamamasından dolayı Ankara'nın başvuruyu onaylamaya henüz düşünmediğini belirtti.

Finlandiya'nın NATO üyelik onayının seçimden sonra geleceği belirtiliyordu. Fakat Bloomberg, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) mart ayı ortasında Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayabileceğini kaydetti.

ERDOĞAN, FİNLANDİYA İÇİN SİNYALİ VERMİŞTİ

İsveç'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin terör örgütü PKK/YPG sempatizanları tarafından asılmasıyla başlayan, ardından da Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasıyla zirveye çıkan kriz, Türkiye-İsveç ilişikilerini iyice gerdi.

FETÖ'cüleri ve PKK'lıları da iade etmeye yanaşmayan İsveç'e karşı Türkiye, NATO kartını kullanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son dönemlerde yaptığı muhtelif açıklamalarda, Finlandiya'nın üyeliğini onaylayabileceklerini belirtmişti.

FİNLANDİYA, İSVEÇ'TEN ÖNCE NATO ÜYESİ OLMA FİKRİNE SICAK BAKIYOR

İsveç ile Finlandiya ise, aynı anda üye olmak istiyor. İsveç'le son dönemde Ankara arasında krizin tırmanması ve sürecin uzayacak olması sebebiyle, Helsinki hükümetinin de İsveç'ten önce NATO'ya üye olma fikrine sıcak bakmaya başladığı ifade ediliyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya yi niye alıyoruz bütün gerekçeleri yerine getirmiş mi
    Cevapla
  • Elimiz Mahkum 1 yıl önce Şikayet Et
    Şartları yerine getirip getirmediği önemli deel...
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya , AB üyeliğimizi onaylamalı en az Gümrük Birliği güncellenmesine yanıt vermelidir . Chapterler açılmalıdır .
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    çok beklersiniz daha
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK destekçilerini Ruslardan korumak için Mehmetçik mi göndereceğiz? Allahtan korkun derim. Reis dik dur, millet arkanda.
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence de HAYAL ETSİN daha ileri gidemez çünkü İsveç’le aynı kaptan yemek yiyor İsveç giremezse sizde mi girmeyeceksiniz tamam o da güzel kötü olan RUSYA yarın füzelerle sizi paramparça ederse kendi halkınıza ne açıklama yapacaksınız İsveç i nato ya almadı Türkiye bizde o yüzdenmi girmedik diyeceksiniz o zaman sadece GÜLERİZZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki