Medvedev'den Kırım ve Donbass mesajı: Her türlü silahı kullanırız

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Ukrayna'nın Donbass bölgesini ve Kırım'ı hedef alması durumunda Rusya'nın vereceği yanıta dair, "Her türlü yanıtı verebiliriz. Tehdidin niteliğine göre her türlü silahı kullanırız" dedi.

Medvedev'den Kırım ve Donbass mesajı: Her türlü silahı kullanırız
Medvedev'den Kırım ve Donbass mesajı: Her türlü silahı kullanırız
GİRİŞ 04.02.2023 16:40 GÜNCELLEME 04.02.2023 16:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, gazeteci Nadana Friedrichson'a röportaj verdi.

Medvedev, Batılı ülkelerin Rusya'ya saldırılar için Ukrayna'ya gönderilen silahlarla müzakere yolunu açtıkları yönündeki görüşlerini "hata" olarak nitelendirdi. Medvedev, "Sonuç tam tersi olacak. Bu durumda müzakere olmayacak. Yalnızca misilleme olacak. Kiev yönetimi altında kalan Ukrayna’nın tümü yanacak. Bu arada Pentagon'dakiler, daha nitelikli sonuçların ne olacağını iyi anlıyorlar” dedi.

Ukrayna ordusunun Rus ordusu kontrolündeki Donbass bölgesinde yer alan bazı kentlere ve Kırım'a saldırması durumunda Rusya'nın nasıl karşılık vereceğine dair soruyu yanıtlayan Medvedev, saldırının büyüklüğüne göre her türlü silahları kullanabileceklerini söyledi.

Medvedev, "Her türlü yanıtı verebiliriz. Rusya Devlet Başkanı (Vladimir Putin) bunu açıkça söyledi. Kendimize herhangi bir kısıtlama koymuyoruz ve tehdidin niteliğine göre her türlü silahı kullanmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Bu tür eylemlerin, nükleer caydırıcılığın temelleri de dahil olmak üzere Rus doktrinleriyle uyumlu olduğunu vurgulayan Medvedev, "Sizi temin ederim ki sert ve caydırıcı bir yanıt olacaktır" dedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara. İHA siha satın. yanlız ukrayna disidakilere kulansin. 3 tane. su. 400 motoru versin. kızil elmaya monte edelim. patent de ve sin üretim izni. bizden iyi partner mi bulacak. ankayi kazakistanla ortak üretim ypiyoz zaten. bide. Altay. versek. Kıbrıs'a turkine. su 37 Su 57 satsa. kaymak olur. bide s 500
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aman İngiliz AB. vatandaşlarını. oturma izni vermeyin. paganlara. İskandinav karada. ABD gitsinler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Putine selamlarımı söyle. Kuzeyden başlasın güneyden bitirsin..
    Cevapla
  • Feyyaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden rusyaya silah satmıyoruz onlaradan s400 aldık bizde onlara satmalıyız
    Cevapla
  • KÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk olarak, ' Moldovya ve polonya'yı kuşatma altına al, ve bu iş fazla uzamasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!