Düşen Yunan pilotunun babasından 'Türk' düşmanlığı! "Oğlum bunu yapsaydı acım hafiflerdi"

İyon Denizi'nde düşen Yunan F-4 savaş uçağının pilotunun babası Türk düşmanı çıktı. Oğlunun ölümüne üzüldüğünü söyleyen baba, oğlunun bir Türk'ün yolunu kesmeye gittiğinde öldürülmüş olmasının acısını hafifleteceğini söyledi.

Düşen Yunan pilotunun babasından 'Türk' düşmanlığı! "Oğlum bunu yapsaydı acım hafiflerdi"
Düşen Yunan pilotunun babasından 'Türk' düşmanlığı! "Oğlum bunu yapsaydı acım hafiflerdi"
GİRİŞ 04.02.2023 17:39 GÜNCELLEME 04.02.2023 17:40
Bu Habere 443 Yorum Yapılmış

   Haber7-Özel

30 Ocak Pazartesi günü Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait F-4 tipi savaş uçağının İyon Denizi'ne düştüğü duyuruldu. Yunanistan medyası, Andravida kentinin güneyinde denize düşen F-4 tipi savaş uçağında pilot ve yardımcı pilot bulunduğunu ve 29 yaşındaki Marios Mihail Turuçikas isimli yardımcı pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı. Kaza sonrası Yunan Hava Kuvvetlerinde 3 günlük "askeri yas" ilan edildi.

BABADAN TÜRK DÜŞMANLIĞI

Yaşanan olayın ardından hayatını kaybeden pilotun babası medyaya bir takım açıklamalarda bulundu. Yunan pilotun babası Michael Turoutsika'nın açıklamalarında Türk düşmanlığı ortaya çıktı. Oğlunun mesleğini severek yaptığını belirten baba Turoutsika, sözlerinde skandal ifadelere yer verdi.

Oğlunu kaybettiğinden dolayı büyük bir acı yaşadığını belirten baba Turoutsika, oğlunun bir Türk'ün yolunu kesmeye gittiğinde öldürülmüş olmasının acısını daha hafifletici bir neden olacağını söyledi. Turoutsika, "Ege'de tek başına uçtuğunu ve öldürüldüğünü söylemeli miyim? Bir Türk'ün yolunu kesmeye gittiğini ve öldürüldüğünü mü? Sanırım acım daha hafif olacaktı. Çocuğun tepki verme şansının olmaması, beni inciten de bu." dedi. 

ERDOĞAN'A HADSİZ SÖZLER

Baba Turoutsika'nın konuşmalarında dikkat çeken bir diğer detayda Erdoğan karşıtlığı oldu. Oğluyla 5-6 ay kadar önce yaptığı bir konuşmayı anlatan baba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hadsiz sözler sarf etti. Baba Turoutsika, "Onu en son 5-6 ay önce gördüm. Bana her şey yolunda dedi. Ben de dikkatli ol, Erdoğan sinsi dedim. Bana her şeyi halletmek için bir planları olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 443
  • Savaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah hepiniz geberirsiniz türk düşmanı yarım etekli yorgolar
    Cevapla
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Adi herif, Türkler Yunanlılara hiçbir zaman zulüm etmedi ama siz aşağılık yunanlılar anadoluyu yakıp yıktınız ve bunun hesabını vereceksiniz.
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan sizin başka işiniz yok mu?İşiniz gücünüz bizimle uğraşmak.Görülmemiş bir azgınlık.Şer odakları birbirinizden bulun.
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım acınızı toprağa ne zaman gömeceğiz. Rahat durmuyorsunuz .
    Cevapla
  • hakan gardas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ege de birsürü sivilleri katlettiniz bunuda anlatin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız