Putin'in en yakınındaki isimlerdendi: Darbe tehlikesi altında!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski konuşma yazarı Abbas Galyamov, CNN International'a yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullandı. Galyamov, savaşın devam etmesi halinde Putin yönetiminin darbe tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Putin'in en yakınındaki isimlerdendi: Darbe tehlikesi altında!
Putin'in en yakınındaki isimlerdendi: Darbe tehlikesi altında!
GİRİŞ 05.02.2023 12:28 GÜNCELLEME 05.02.2023 12:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski konuşma yazarı Abbas Galyamov, CNN International'a konuştu. Putin'in davranışlarını "dengesiz" bulduğunu söyledi.

Abbas Galyamov, "Davranışları ne yapacağını bilmediğini gösteriyor. Fiziksel olarak Nisan ve Mayıs'taki halinden daha iyi gözüküyor ancak yaptıklarına baktığımızda hatalarını görüyoruz. Dengesiz ve mantıksız davranıyor. Birini bir yere atadıktan aylar sonra görevden alıyor." dedi.

"SAVAŞ DEVAM EDERSE DARBE YAPILABİLİR"

Putin'in halkın desteğini yavaşça kaybettiğini ve seçimleri iptal edebileceğini öne sürdü. Ukrayna savaşının devam etmesi halinde Putin'in darbe tehlikesi altında olduğunu iddia etti.

Galyamov, "Ukrayna'da savaşı kazanmadan oyların çoğunluğunu alamayacağını biliyor. Güçlü olduğunu göstermezse Rusların ona ihtiyacı olmadığı anlaşılır. Sıkıyönetim ilan edip seçimleri iptal edebilir.

Ordu şu an darbe yapamaz ancak bir sene içinde politik durum değiştiğinde ve ortada sevilmeyen bir başkan olduğunda darbe bir olasılık haline geliyor." ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda Putin'in kişisel ordusu olarak da bilinen Wagner paralı askerler grubunun sahibi Prigojin ve Rusya Devlet Başkanı'nın ilişkisi hakkında da yorum yaptı.

Abbas Galyamov "Bir sene önce Prigojin'in Putin'e ihtiyacı vardı. Artık durum tam tersi. Putin'e zafer kazandırabilecek tek kişi o. İlişkisini dengelemeye çalışıyor. Prigojin'e kendi ordusuna inanmadığı için çok güç verdi. Sadece ona güveniyor gibi duruyor." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Otokratik ülkelerde yönetimi ele geçirmek isteyen otokratlar her zaman vardır. Bu nedenle darbe riski daha fazladır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak