Almanya Başbakanı Scholz: Tanklarımız Rusya'yı vurmayacak

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le Kiev'e verilen Batı yapımı silahların Rusya topraklarını vurmak için kullanılmayacağı konusunda mutabakat sağladıklarını söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz: Tanklarımız Rusya'yı vurmayacak
Almanya Başbakanı Scholz: Tanklarımız Rusya'yı vurmayacak
GİRİŞ 05.02.2023 13:21 GÜNCELLEME 05.02.2023 13:23
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le Kiev'e verilen Batı yapımı silahların Rusya topraklarını vurmak için kullanılmayacağı konusunda mutabakat sağladıklarını söyledi.

Bild gazetesine demeç veren Scholz'e, Kiev'e gönderilen Batı yapımı silahlarla Rusya topraklarının vurulmaması konusunda bir mutabakat olup olmadığı soruldu. Scholz, "Bu konuda fikir birliği var" yanıtını verdi.

MİSİLLEME UYARISI

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Batı'nın Ukrayna'ya silah göndermesinin ve Rusya topraklarına saldırılara izin vermesinin müzakerelerin başlamasını kolaylaştıracağını iddia edenlerin yanıldığını belirterek, sonucun tam tersi olacağı, Kırım'a yönelik saldırıları misilleme saldırılarının izleyeceği uyarısında bulunmuştu.

Medvedev, Rusya'nın saldırılara yanıt verirken kendisini sınırlamayacağını belirterek, "Her türlü yanıtı verebiliriz. Rusya Devlet Başkanı bunu açıkça söyledi. Kendimize herhangi bir kısıtlama koymuyoruz ve tehdidin niteliğine göre her türlü silahı kullanmaya hazırız" demişti.
 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • baba vanga 1 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü korkak zira rusya dan asla vazgeçemeyeceğin tarihsel kayıt altında.....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya haklidir
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusları vurmayacak demiyor. Rusya topraklarındaki Rusları vurmayacak diyor. Yani Ukrayna savunması için verildi Rusya topraklarını ele geçirmek için değil diyor.
    Cevapla
  • Dgn 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatıra fotoğrafı cektirecekler
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçma bir açıklama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt