7,7 ve 7,6'lık depremler Suriye'yi de yıktı: Binlerce ölü ve yaralı var

Türkiye merkezli büyük depremler Suriye'yi de yıktı. Esad rejimi ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde toplam 3 bin 688 kişi yaşamını yitirdi, 14 bin 749 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 11.02.2023 09:29 GÜNCELLEME 24.02.2023 16:33
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 öğlen ise 7,6 büyüklüğünde depremler olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Depremler Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan'da hissedildi ve yıkıma yol açtı.

LÜBNAN: CAN KAYBI YOK

Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi, Kahramanmaraş merkezli ve bölge ülkelerinde de hissedilen depremden dolayı ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti. Mevlevi, sadece birkaç binada çatlakların oluştuğunu kaydetti.

SURİYE'DE TOPLAM 3 BİN 688 ÖLÜ VAR

Depremler; Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi. Deprem nedeniyle söz konusu illerde büyük yıkımlar meydana geldi.

Esad rejiminin kontrolü altındaki Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde 1414 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 349 kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Suriye'nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı bölgelerinde en az 2 bin 274 kişi can verdi, 12 bin 400'den fazla kişi yaralandı. 

İşte hem Esad hem de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden gelen görseller:

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 138
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    en başta Suriye lilerin ekonomimize büyük zararı oluyor.masala devlet sigaraya içeni azaltmak maksadıyla ağır vergiler koydu,hem ülkeye gelir geliyor,hem içen sayısı azalıyor,amaSuriye li ne yapıyor,açıyor tütüncü dükkanı,tütün,nargile malzemesi,ve en kötüsü poşetlenmiş-sarma tütün sigarası-satıyor. yine gidin bakın Suriye lilere ait bir markete,ürünlerin çoğunu Suriye malları teşkil ediyor(konserve,makarna,kaçak çay,bitkisel çaylar,deterjanlar)nerdeyse herşey Suriye malı,ve bu durumda bize ait fabrikalar zarar görüyor.ayrıca esnafda müşteri kaybı yaşıyor.
    Cevapla
  • 2828 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne suriyeden ya
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak Allaha inanmayan biri bunu söyler. İnsan değil misin sen? Senin gibiler deprem enkazında kalsa komşun banane desin. Türkiye için elin gavuru bile banane demeyip koşuyor ama sen sadece kendini düşünüyorsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kemalist it leri de ümit özdağ ahmet şık barış yarkadaş Zillet in tamamı nefes almaya dahi hakları yok Türkiye yi kirletmekten başka
    Cevapla
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın CC gazabı gelmiş hala suriyeli şöyle Suriyeli böyle yav bırakın bunları artık eğer düzgün bir Müslümansa bizim kardeşimizdir Allah böyle buyuruyor sen beddua etsen neolur kötü cezasını eninde sonunda bulur merak etme
    Cevapla
  • Misafir1234 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden onlar insan deyilmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...