Kahramanmaraş civarında 7,5'lik deprem olacağını 3 gün önce yazmış

Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in, 3 Şubat tarihinde Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş civarında er ya da geç 7,5 büyüklüğünde deprem olacağını yazdığı tespit edildi.

Kahramanmaraş civarında 7,5'lik deprem olacağını 3 gün önce yazmış
Kahramanmaraş civarında 7,5'lik deprem olacağını 3 gün önce yazmış
GİRİŞ 06.02.2023 08:28 GÜNCELLEME 07.02.2023 08:03
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini açıkladı. Deprem Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Mısır ve Lübnan'da hissedildi.

Şiddetli deprem sonrası, gökbilimci Frank Hoogerbeets'in üç gün önce attığı tweet sosyal medyada gündem oldu.

3 Şubat tarihinde sosyal medya hesabında paylaşım yapan Hoogerbeets, "Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7,5 deprem olacaktır" ifadesini kullandı.

Gökbilimci Frank Hoogerbeets, dünya genelinde yaptığı deprem tahminleriyle tanınıyor.

Frank Hoogerbeets, daha önce 25 Nisan 2015'te Nepal'de gerçekleşen 7,8 büyüklüğündeki depremi 20 Nisan 2015 tarihinde söylemişti.

NACİ GÖRÜR'DE UYARMIŞ

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür de 4 Şubat'ta, "Yarbaşı-Düziçi/Osmaniye’de 4,2 deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay Zonunda. Bu zonun Çelikhan-Erkenek-Maraş kesiminden endişe ediyoruz. Bu kesimi NE ucundan 2020 Elazığ depremi yükledi. Bu deprem de küçük de olsa SW ucundan zorladı. Bu uçta son deprem 1998 Adana Depremi." diye yazmış.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Gerçeğin Sesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzun süren kuraklıktan sonra yağan yağmur ve kar sularının yeraltı sularını nehirlerini harekete geçirmesiyle faylarda büyük bir hareketlilik başlamıştır olabilirmi.
    Cevapla
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    tabı tabı olur..toprak gevşemiştir..
    Cevapla
  • karatar 1 yıl önce Şikayet Et
    hayır
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem yer çekirdeğin hareketinden meydana geliyor yer çekirdeği ay buyukluğundedir 5 bin kilo metre yerin derinliğindedir yer altındaki dağlar çekirdeğin üzerine çöktüğünde deprem oluyor çünkü öyle bir hızla dönüyor En ufak bir kayanın çarpışmasıyla etki gösteriyor dunya ilk başta tek kıtaydı Belki fark etmiyoruz her saniye kıtalar yüzeyde yuzuyor
    Cevapla
  • Serdar yakın 1 yıl önce Şikayet Et
    Hergün 50 tane yeri söylerler. İllaki 10 yılda bi tanesi tutar. Boş iş bunlar..
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bu depremler i biliyorlar gibi acaba demekten de korkmuyorum bu bunların işimi diye abd savaş gemisi 1 haftadır Marmara denizinde aynı Gölcük depreminde olduğu gibi insanın aklında soru işareti kalıyor
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    gercekten olabilir insanin aklinda soru isareti kaliyor yalan yok sani
    Cevapla
  • Gülnur 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum çok haklısınız
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse beni masum bir tahmin olduğuna inandıramaz. Neden kapattılar durup dururken konsoloslukları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır