Reuters paylaştı: İşte 7,7'lik depremin haritası

İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye'de meydana gelen ve birçok ilde yıkıma ve can kaybına sebep olan 7,7'lik depremin etkisini gösteren haritayı yayınladı.

Reuters paylaştı: İşte 7,7'lik depremin haritası
Reuters paylaştı: İşte 7,7'lik depremin haritası
GİRİŞ 06.02.2023 09:02 GÜNCELLEME 06.02.2023 12:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye'yi sarsan depremler sonrasında anbean gelişmeleri uluslararası kamuoyu ile paylaşıyor.

Reuters, resmi Twitter hesabından bir görsel paylaşarak Türkiye ve Suriye'de çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği depremin etkisini gözler önüne serdi.

DEPREMİN ETKİ ALANI ÇOK BÜYÜK

Reuters'ın paylaştığı haritada depremin etkisi gözler önüne seriliyor. Haritada depremin etkilediği bölgeler farklı renk tonlarında paylaşılırken koyu kahverengi ile işaretli bölgelerde depremin yoğun hissedildiği görülüyor. İşaretli rengin koyuluğu azaldıkça depremin de etkisi azaldı.

Paylaşılan harita depremin birçok şehir ve ülkeyi etkilediği görüldü. Depremin Kıbrıs adası, Suriye, Irak, Lübnan'da da hissedildiği belirtilirken, Ankara'ya doğru olan bölümde de depremin hissedildiği anlaşılıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • Leman 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Suriya ve Turkiyede vefat edenlerin yerin cenent eylesin ve kalanlara yakinlarini kayb edenlere yar ve yardimci olsun inshaAllah Azerbaycan baskent Bakuden selamlar saygilar bizim ulkede her yerde muzikler durdu herkes turkiye icin agliyor uzuluyor eylenceler durdu herkes Turkiyeye odaklandi haberlere binalar enkazlar altindan cikan her bir insan icin seviniyoruz goz yaslarimiz sevinc ve keder icin akiyor cok uzgunuz ben dusunuyorum ki bu felaketi yapan Allah karsisinda cevab vericek olenler sehit oldular akrabalarina ailelerine Allah sabr versin amma o yapay deprem yapanlar Allah karsisinda cevab vericekler Deprem yapay deprem yapdilar ALlah cezalarin versin isnhAllah
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah acil şifalar versin, bölgeye ulaştırılacak yardım kuruluşlarına akın edelim. Ayrıca acilen bir yasa çıkartılıp yabancı devletlerin savaş gemilerinin Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatları çevresinde sismik etkileşim kurabilecek mesafelere yaklaşılmasına izin verilmemeli, Boğaz'a bir Amerikan gemisi geldi deprem üstüne deprem...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    allah bütün memleketimin yar ve yardımcısı olsun.geçmiş olsun türkiyem
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun turkiyem Allah yar ve yardimcisi olsun
    Cevapla
  • ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun Türk milletine. Türkiye disardan gelecek yardimi red etmelidir.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de herkese yapıyoruz yardım sen çok konuşma
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de herkese yapıyoruz yardım sen çok konuşma
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de herkese yapıyoruz yardım sen çok konuşma
    Cevapla
  • Duygusal 1 yıl önce Şikayet Et
    Atlın kuru yerin sıcak senin ihtiyacın olmaya bilir ama o insanların ihtiyacı var
    Cevapla
  • Kübra 1 yıl önce Şikayet Et
    oturduğun yerden yazmak kolay sıcak evinde, insanlar sokakta kaldı hava -10 derece geceleri her yardıma açık insanlar yobaz olmayın.
    Cevapla
  • Oğuzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Enkaz altında kalan sen veya akrabaların olsaydı böyle rahat konuşabilir miydin acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!