Türkiye'deki depremlerden sonra İtalya'dan tsunami açıklaması

Türkiye'de meydana gelen depremlerden sonra İtalya'nın güneyi için tsunami uyarısında bulunuldu. İtalyan yetkililer, süre ilerledikçe tsunami uyarısının derecesini düşürdü. Yapılan son açıklamada tsunami ihtimalinin olmadığı belirtildi.

GİRİŞ 06.02.2023 10:15 GÜNCELLEME 06.02.2023 12:58

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Depremler Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan'da hissedildi.

Türkiye'de arka arkaya meydana gelen depremlerle ilgili İtalyan yetkililer açıklamada bulundu.

Depremin ardından İtalya'nın güneyinde bir tsunami uyarısında bulunuldu. İtalya'dan yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde dalgaların yükselebileceği belirtilirken dalga boylarının 15 santimetreyi geçmeyeceği kaydedildi. İtalya'nın güneyindeki Puglia, Calabria ve Sicilya'da yaşayanlara da "sahillerden uzak durun" uyarısı yapıldı.

İtalyan yetkililer, zaman ilerledikçe tsunami uyarısının derecesini düşürdü. Yapılan son açıklamada tsunami ihtimalinin olmadığı belirtildi.

Depremden sonra bu bölgelerde tren seferleri kısa süreliğine durdurulurken tsunami uyarısının kaldırılmasından sonra ise seferlerin devam etmeye başladığı kaydedildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Atatürk'e benzerliği ile bilinen adam 19 Mayıs'ı da boş geçmedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir arada: 'Türkiye'nin en büyük umudu sizlersiniz!'