Kremlin: Türkiye kurtarma operasyonları konusunda büyük potansiyele sahip

Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye'ye yardım sağlamaya hazır olduklarını belirterek, "Türkiye, kurtarma operasyonlarını düzenleme konusunda oldukça büyük bir potansiyele sahip." dedi.

Kremlin: Türkiye kurtarma operasyonları konusunda büyük potansiyele sahip
Kremlin: Türkiye kurtarma operasyonları konusunda büyük potansiyele sahip
GİRİŞ 06.02.2023 15:00 GÜNCELLEME 06.02.2023 15:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla Türkiye'ye yardım sağlamaya hazır olduklarını belirterek, "Türkiye, kurtarma operasyonlarını düzenleme konusunda oldukça büyük bir potansiyele sahip." dedi.

Peskov, başkent Moskova’da güncel konulara dair açıklamalarda bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depreme değinen Peskov, şunları kaydetti:

TÜRK DOSTLARIMIZDAN SİNYAL BEKLİYORUZ

"Rus kurtarma ekiplerinin özellikle deprem sonrası binaların dayanıklılığını tespit eden belirli sistemleri var. Etkinliğini kanıtlayan 'Struna' isimli sistem ve başka sistemler var. Burada, Türk tarafının ihtiyaçları önemli. En üst düzeyde yardımcı olmaya hazır olunduğu belirtildi. Türk dostlarımızdan sinyal bekliyoruz. Bu destek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ihtiyaçlarına bağlı olacak. Genel olarak, elbette Türkiye, kurtarma operasyonlarını düzenleme konusunda oldukça büyük bir potansiyele sahip."

Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile henüz telefonda görüşme planı olmadığını ancak gerektiğinde görüşmenin organize edileceğini" dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma
    Cevapla
  • koray derik 1 yıl önce Şikayet Et
    siyasi parti liderleri birleşmiş miletlere, uluslararası topluma çağrıda bulunsun. Türkiyenin tamamında deprem riski var. Sığınmacıları türkiyede tutmanın manası yok. Sığınmacılar 72 saat içinde türkiyeden tahliye edilsin !
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir emriniz daha varmı şu gün bile neyi düşünüyorsunuz hayret.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş