New York'ta son 40 yılın en büyük depremi oldu

ABD'nin New York eyaletinde son 40 yılın en büyük depremi (3,8) gerçekleşti. Depremin şiddeti az olsa da sismolog Yaareb Altaweel son 40 yılda bölgede bu kadar güçlü bir sarsıntının görülmediğini söyledi.

New York'ta son 40 yılın en büyük depremi oldu
New York'ta son 40 yılın en büyük depremi oldu
GİRİŞ 06.02.2023 16:52 GÜNCELLEME 06.02.2023 16:53

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) yerel saatle 6.15 sularında New York'un Buffalo kentinin doğrusunda 3.8'lik bir sarsıntı yaşandığını duyurdu.

Türkiye saatiyle 14.15 civarında gerçekleşen depremin şiddeti az olsa da sismolog Yaareb Altaweel son 40 yılda bölgede bu kadar güçlü bir sarsıntının görülmediğini vurguladı.

Çok uzun sürmeyen deprem, bölge sakinlerini önce evlerinin dışına, sonra da sosyal medyaya sürükledi. 

Erie bölgesinin yöneticisi Mark Poloncarz, "Sanki bir otomobil Buffalo'daki evime çarptı, yataktan sıçradım" diye tweet attı.

100 kilometre çapında etkili olan deprem, Niagara Şelaleleri'ne dahi ulaştı.

Sarsıntıların az da olsa Kanada'da da hissedildiği bildirildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi