Yunanistan'dan Türkiye'ye 5 uçakla insani yardım malzemesi!

Yunanistan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki depremin ardından Türkiye'ye 5 uçakla insani yardım malzemesi gönderme kararı aldı.

GİRİŞ 09.02.2023 03:14 GÜNCELLEME 09.02.2023 10:52
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Yunanistan hükümeti Türkiye'ye 5 uçakla insani yardım malzemesi gönderme kararı aldı. Buna göre Yunanistan'dan Türkiye'ye 7 bin 500 battaniye, 1500 yatak ve hem barınma ihtiyacı olarak hem de mobil muayenehane olarak kullanılabilecek 500 çadır gönderilecek.

MİÇOTAKİS'TEN TALİMAT

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in talimatıyla depremzedelerin yaralarının hafifletilmesi için acil ihtiyaç maddeleri ve sağlık malzemelerinden oluşan yardım gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

BATTANİYE MUAYENEHANE VE ÇADIR

İçinde 7 bin 500 battaniye, 1500 yatak ve hem barınma ihtiyacı olarak hem de mobil muayenehane olarak kullanılabilecek 500 çadır bulunan insani yardım malzemelerine İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stilyanidis ve Sivil Koruma Genel Sekreteri Vasilyos Papayeorgiu da bizzat eşlik edecek.

5 UÇAK GÖNDERİLİYOR

Türk yetkililer, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde AB Komisyonu ile koordineli bir şekilde gönderilen insani yardım için AEGEAN Havayolları Türkiye'ye 5 uçuş gerçekleştirecek.

Yunanistan, biri pazartesi, diğeri dün olmak üzere Türkiye'ye iki ayrı arama kurtarma ekibi göndermişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 104
  • Ay Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de Yunanistana çok yardım etmişti .. Tarihi açın bakın.
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaman kin ve nefret zamani degil. Insanlik göstermek lazim. Allah her samimi yardim edenin ecrini verir.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok daha fazla yardım yapan ülkelerin adı geçmezken, neden bu yunan övgüsü. Yunan asla samimi değildir, yarın 12 mile çıkarır, depremde yardım ettik, Türkiye saldırıyor der.
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür zamanlarda dost düşman farketmez. Herkes birbirine insani durumda yardım eder. Ama içlerindeki bazı hainler yine durmuyor 12 mil savaştır bunu yunanın dillendirmemesi lazım artık. Abdli sinsilerin oyununa gelmeyin. Türkiye askeri anlamda çok güçlü bize kendinizi yine yem etmeyin. Türkün yanında olun akdenizde zenginleşin. Abdden kimseye dost olmaz anca kanınızı içer
    Cevapla
  • ömer yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    ben hala yunanistanın samimiyetine güvenmiyorum. bir yandan yardım ediyor eyvallah ama aynı anda da bizim deniz sınırlarımızda navteks ilan ediyorlar ve 12 mil konusunun tam zamanı olduğunu söylüyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?