BioNTech’ten 1 milyon euro deprem yardımı

BioNTech, Türkiye ve Suriye’yi vuran depremler nedeniyle ‘Aktionsbündnis Katastrophenhilfe’ afet yardım kuruluşuna ve UNHCR'nin Almanya'daki ortak kuruluşuna 1 milyon Euro bağışta bulundu.

BioNTech’ten 1 milyon euro deprem yardımı
BioNTech’ten 1 milyon euro deprem yardımı
GİRİŞ 09.02.2023 14:30 GÜNCELLEME 09.02.2023 14:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BioNTech, Türkiye ve Suriye’yi vuran depremler nedeniyle insani yardıma katkıda bulunmak amacıyla ‘Aktionsbündnis Katastrophenhilfe’ afet yardım kuruluşuna ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Almanya’daki ortağı olan ‘UNO-Flüchtlingshilfe’a toplamda 1 milyon Euro bağışta bulunacaklarını duyurdu.

1 MİLYON EURO YARDIM

BioNTech’ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Suriye’yi vuran depremler nedeniyle kar amacı gütmeyen ‘Aktionsbündnis Katastrophenhilfe’ (Afet Yardımı için Eylem İttifakı) kuruluşuna 500 bin Euro bağışlanarak iki ülkedeki insani yardıma katkıda bulunulacağı açıklandı. Ayrıca, UNHCR’nin Almanya’daki ortağı olan ‘UNO-Flüchtlingshilfe’a da 500 bin Euro bağışlanacağı belirtildi.

TRAJİK CAN KAYBININ ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ

Açıklamada, BioNTech CEO'su ve Kurucu Ortağı Prof. Uğur Şahin’in şu ifadelerine yer verildi:

“BioNTech olarak Türkiye ve Suriye'yi vuran depremler sonucunda çok sayıda trajik can kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz. Aynı zamanda, Ukrayna'daki insani durum da vahim olmaya devam ediyor. Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden herkesle birlikte. İlk müdahale ekiplerine ve hayat kurtarmak ve etkilenen insanları desteklemek için sürekli çalışan kişilere minnettarız. Türk çalışanlarımız açısından da durumu yakından takip etmeye ve ihtiyaç halinde bireysel yardım sunmaya devam ediyoruz. Bu özel durumlarda gönüllü olarak destek olan ve bağış kampanyalarında yer alan çalışma arkadaşlarımıza da tüm yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum”

‘UNO-Flüchtlingshilfe’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şirkete yardımları için teşekkür edilerek, “Bunun gibi büyük bir yardımla, depremden etkilenen insanlara sıcak tutan giysi ve battaniye yardımı yaparak UNHCR'nin Suriye ve Türkiye'deki acil durum eylemlerine destek olabiliriz” ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    sizlere teşekkür ediyorum değerli insanlar sağolun
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca dünya devi şirket sadece 1milyon Euro yardımda bulunmuş öylemi. Gemide iki ülke için. Yani Türkiye için 500 bin Euro. Bu kadar yardımı bizim küçük şirketlerimiz yapıyor.
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu siz Türksünüz neden Kızılay a, Afad a veya Ahbap gurubuna bağış yapmadınız
    Cevapla
  • baba vanga 1 yıl önce Şikayet Et
    ayol ruhsal asaletlerindeki düşünce davranış ve değerler sistemleri farklı işte .......... kızılay afad varken
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin