Putin'den uluslararası camiaya 'kurt' benzetmeli yaptırım açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkelerine uygulanan yaptırımların en zor aşamalarını aştıkları belirtti. Putin, yaptırım kapsamında Rusya'dan ayrılan Batılı şirketlere, "Kurtlarla yaşayacaksan, kurt gibi uluman gerekir" dedi.

Putin'den uluslararası camiaya 'kurt' benzetmeli yaptırım açıklaması!
Putin'den uluslararası camiaya 'kurt' benzetmeli yaptırım açıklaması!
GİRİŞ 09.02.2023 23:07 GÜNCELLEME 09.02.2023 23:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Putin, Rus havacılık sektörüne ilişkin yetkililerle gerçekleştirdiği toplantıda, yaptırımlar nedeniyle ülke ekonomisinin çeşitli zorluklar yaşadığını söyledi.

'YAPTIRIMLARIN EN ZOR AŞAMASINI AŞTIK'

Söz konusu zorluklara Rusya’nın etkili yanıtlar verdiğini ve bu durumun da yaptırımları uygulayanları şaşırttığını dile getiren Putin, “Bu yıl, uluslararası kuruluşların tahminlerine göre de ekonomimizde küçük de olsa bir büyüme bekleniyor. Bu da bizim için yaratmaya çalıştıkları zorlukların en zor aşamalarını aştığımız anlamına gelir.” diye konuştu.

'KURTLARLA YAŞAYACAKSAN KURT GİBİ ULUMAN GEREKİR'

Rus hükümetinin, Batılı şirketlerin Rusya’dan ayrılma kararının ardından, Batı üretimi uçakları Rusya’da tutma kararının doğru olduğunu vurgulayan Putin, “Eğer bize saygı göstermiyorlarsa, kurtlarla yaşayacaksan kurt gibi uluman gerekir. Biz ise kimseye saygısızlık yapmıyoruz, uçakların parasını vermeye hazırız.” dedi.

PUTİN'DEN TÜRK ŞİRKETİNE TEŞEKKÜR

Putin, toplantı kapsamında Novosibirsk’te bulunan Tolmaçevo Havalimanındaki yeni terminalin açılış etkinliğine video konferans yöntemiyle katıldı.

Havalimanının işletmecisi Novaport Holding’in Yürütme Kurulu Başkanı Roman Trotsenko, etkinlikte yaptığı konuşmada, terminalin inşaatını gerçekleştiren Türk şirketi Ant Yapı’ya teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ulaş gencer 1 yıl önce Şikayet Et
    "kurtlarla yaşayacaksan kurt gibi ulumalısın" başka söze gerek yok.
    Cevapla
  • işte 1 yıl önce Şikayet Et
    putin iyi yaptı. batının yaptığı tüm yatırımları millileştirdi. patronlar ruslar oldu.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    BaDeprem bölgesine gelecek ilk devlet başkanı kim olacak ve ne kadar yardımda bulunacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!