Saraybosnalı 12 yaşındaki Mehanovic depremzedelere yardım topluyor

Saraybosna'da yaşayan 12 yaşındaki Benjamin Mehanovic depremlerden etkilenenlere yardım edebilmek için çay satıyor.

Saraybosnalı 12 yaşındaki Mehanovic depremzedelere yardım topluyor
Saraybosnalı 12 yaşındaki Mehanovic depremzedelere yardım topluyor
GİRİŞ 13.02.2023 17:05 GÜNCELLEME 13.02.2023 17:05

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan 12 yaşındaki Benjamin Mehanovic, "asrın felaketi" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenlere yardım edebilmek için çay satıyor.

KENDİ KÜÇÜK YÜREĞİ BÜYÜK

Sekizinci sınıf öğrencisi Mehanovic, Türkiye ve Suriye'de yaşanan depremleri televizyonda gördüğünü ifade ederek "O zaman stant açma fikri geldi. Arkadaşlarımı da çağırdım ve topladığımız parayı buradaki yardım kuruluşu Pomozi.ba'ya teslim etmeyi veya bebekler için gerekli malzemeleri almayı teklif ettim." dedi.

"BEBEKLER İÇİN MALZEME ALDIM"

Kendi yardım kampanyasına cumartesi günü başladığını söyleyen Mehanovic, "Şimdiye kadar 100 avro topladım. İlk gün topladığım parayla bebekler için malzeme aldım, ikinci gün ise topladığım yardımı bir zarfa koyarak Pomozi.ba'ya götürdüm." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı