AB ülkesi bu skandalı konuşuyor... Katolik Kilisesinde en az 4 bin 815 çocuğa cinsel taciz

Portekiz Katolik Kilisesindeki cinsel istismar iddialarını araştıran Bağımsız Komisyon, en az 4 bin 815 çocuğun cinsel istismar kurbanı olduğunu açıkladı. Mağdurların çoğunun erkek ve istismarların yüzde 77'si rahipler tarafından yapılmış.

AB ülkesi bu skandalı konuşuyor... Katolik Kilisesinde en az 4 bin 815 çocuğa cinsel taciz
AB ülkesi bu skandalı konuşuyor... Katolik Kilisesinde en az 4 bin 815 çocuğa cinsel taciz
GİRİŞ 13.02.2023 17:45 GÜNCELLEME 13.02.2023 17:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Koordinatörlüğünü Pedro Strecht'in yaptığı Bağımsız Komisyon, 1950'den bu yana Portekiz Katolik Kilisesindeki 17 yaş altı çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarıyla ilgili raporunu tamamlayıp, kamuoyu ile paylaştı.

Komisyon, çalışmaları kapsamında 512 tanığın ifadesine başvurduğunu ve en az 4 bin 815 çocuğun Katolik Kilisesi bünyesindeki kurumlarda çalışan din görevlileri tarafından cinsel istismara maruz kaldığını bildirdi.

"TOPLAM MAĞDUR SAYISINA ULAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Çocuk psikiyatristi olan komisyon başkanı Strecht, düzenlediği basın toplantısında "Toplam mağdur sayısına ulaşmamız mümkün değil." dedi.

MAĞDURLARIN ÇOĞU ERKEK ÇOCUK

Bazı çocukların birden fazla istismara uğradığını aktaran Strecht, mağdurların çoğunun erkek çocuk olduğunu ve cinsel istismarların yüzde 77'sinin rahipler tarafından yapıldığını ifade etti.

Bağımsız Komisyon, ellerindeki deliller göz önünde bulundurularak sadece 25 vaka ile ilgili Portekiz mahkemelerine dava açma başvurusu yapıldığını duyurdu.

SAVCILIK ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞTI

Komisyon ayrıca, Portekiz Piskoposlar Konferansı Başkanı Jose Ornelas'ı, Savcılık tarafından açılan cinsel istismar iddialarıyla ilgili soruşturmanın üzerini örtmeye çalışmakla suçladı.

Ornelas, Mozambik'te olduğu iddia edilen cinsel istismar olaylarında, Kilise görevlileriyle ilgili soruşturmayı kapatmaya çalıştığı gerekçesiyle geçen ekim ayında ifade vermişti.

Katolik Kilisesi'nde cinsel taciz iddiaları son yıllarda birçok ülkede gündeme getirilirken, Fransa'daki Bağımsız Komisyon, son 70 yılda kiliselerde 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğunu bildirmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazacağım bilemedim
    Cevapla
  • Suphi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosuna istemiyorlar lbgtyi. Hepsi oyle olmus ahlak kalmamis
    Cevapla
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    dinin gercek yüzünü gösteriyor
    Cevapla
  • Ali şahin. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi daha düşün mensubu olduğun kendi dinin için.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı