Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye geliyor. Blinken, Münih Güvenlik Konferansı sonrası Almanya'dan deprem bölgesine geçecek. Blinken, Adana'da İncirlik Hava Üssü'nde deprem yardım çalışmalarını izleyecek.

Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 16.02.2023 00:35 GÜNCELLEME 16.02.2023 00:35
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'nin Adana şehrinde bulunan İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret edecek. Blinken, buradan başkent Ankara'ya geçerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer Türk yetkililer ile ABD'nin Türkiye ve Türk halkına verdiği deprem desteğinin yanı sıra NATO müttefiki olan Türkiye ile iş birliğini güçlendirmek üzere görüşmeler gerçekleştirecek. Blinken ayrıca, depremden büyük hasar gören Suriye'ye destek sağlayan Türk hükümetine de yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür edecek.

TÜRKİYE'DEN YUNANİSTAN'A GİDECEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Radikal Sol Koalisyon - İlerici İttifak Partisi (SYRİZA) lideri Alexis Çipras ile savunma iş birliği ve enerji güvenliği konularında görüşmeler gerçekleştirecek. Blinken, 21 Şubat'ta da ABD-Yunanistan Stratejik Diyalog Toplantısı'na katılacak.

NATO'DAN TÜRKİYE'YE ZİYARET

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yol açtığı afet karşısında İttifak dayanışmasını sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla 15-16 Şubat 2023 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek. Genel Sekreter Stoltenberg’in Ankara’da Bakan Çavuşoğlu ile görüşmesi öngörülüyor. Ardından NATO’nun ve Müttefiklerin afet mukabele ve insani yardım çalışmalarının yürütülmekte olduğu deprem bölgesini ziyaret etmesi planlanıyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 158
  • Kafir domuz 1 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik üstünden daha nasıl işler yapılır onun hesabını yapmaya geliyordur, acaba fayatlarını harekete geçirme gibi imkanları var mı kafirlerin
    Cevapla
  • Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne işin var senin oralarda defol git hain.
    Cevapla
  • gelde yaşa 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yüzle geliyorsun çakma müttefikler çin malı oldunuz gözümüzde
    Cevapla
  • Tıpa 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü kahrolası ABD'den hiç bir şey gelmesin istemiyoruz.
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    karşılıksız yardam yapmayanların verebileceği bişey olamaz reis asla vize vermez. stonbergi öğreten kuklası bile çözemedi bunlar asla çözemet dik duruşumuz belli yardım yapmanıza gerek yok 57 islam ülkesi bize yeter de artar bile...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama