BM'den Türkiye için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler, Türkiye'deki depremzedeler için 1 milyar dolar insani yardım çağrısı yaptı. Antonio Guterres, "BM asrın en büyük depreminin vurduğu Türk halkı için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısını başlatıyor." dedi.

BM'den Türkiye için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısı
BM'den Türkiye için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısı
GİRİŞ 16.02.2023 18:59 GÜNCELLEME 16.02.2023 21:03
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, asrın en büyük depreminden etkilenen Türk halkı için insani yardım çağrısı yaptı.

Fonlamanın üç aylık süreye yayılacağını ve yardım örgütlerinin hükümet tarafından yürütülen çalışmalara katkısını hızlandırmayı hedeflediğini belirten Guterres, özellikle gıda, güvenlik, eğitim, su ve barınma alanlarında 5,2 milyon kişiye yardım konusunda katkı sağlanacağını belirtti.

"TÜRKİYE, SURİYELİ KOMŞULARINA YILLARDIR BÜYÜK CÖMERTLİK YAPIYOR"

Guterres, "Türkiye dünyadaki en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke ve Suriyeli komşularına karşı yıllardır büyük cömertlik yapıyor." ifadesini kullandı.

"ASRIN EN BÜYÜK DEPREMİ"

Dünyanın da yardım talebinde bulunanlarla dayanışma gösteren Türk halkını destekleme zamanın geldiğini kaydeden Guterres, "Bugün BM asrın en büyük depreminin vurduğu Türk halkı için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısını başlatıyor." açıklamasını yaptı.

Guterres, kaybedilecek zaman olmadığına ve ihtiyaçların çok büyük olduğuna dikkati çekerek, "Uluslararası topluma, zamanımızın en büyük doğal afetine karşı düzenlenen bu teşebbüsü tam olarak desteklemeleri için çağrıda bulunuyorum." ifadesine yer verdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    BM nin yardımını şişirmeyin. Türkiyede 5 saatte yaklaşık 115 milyar yani eski parayla 115 katrilyon toplandı. Bu parayı dolara çevirin. Koskoca BM nin yardımı çok gülünç. Diyeceksinizki BM vermek zorundamı hayır ama bizde üyeyiz.Bizde BM ye yardım ediyoruz.
    Cevapla
  • Musty 1 yıl önce Şikayet Et
    Bm ülkelerinin hepsinin temsilcilerinin toplam değeri kadar para veriyorlar yazık hiç yakışmıyor
    Cevapla
  • Hanefi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir demremzede olarak bu yardımın direkt olarak TC yapılmasını isterim.Ahbabmis bilmem neymiş buralara verilecekse aç kalmaya açıkta kalmaya razıyım gondermesinler bu yardımı ..Devletimiz daim olsun
    Cevapla
  • Huyunuz ç. 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen, artik Finlandiyanin girme zamanı geldi demelerinin sebeb-i de bu yardim şartıdır, keske ihtiyacımız olmasa da reddedebilsek. Muhtac insanlar adina konuşamayacağım ama Isvec ve Rusyanın dibindeki Finlandiyanin girmemesi daha iyi olurdu. Onca rezillikten sonra, kabul edersek, onursuz Durumuna düşeceğiz.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Olağandışı durumlarda çocukların haklarının korunması için harekete geçmektedir. Diğer Birleşmiş Milletler örgütleri ve insani yardım kuruluşları ile eş güdüm içinde hareket eden UNICEF böyle durumlarda çocukların ve onlara bakanların durumlarını rahatlatmak için elindeki imkânları iş birliği yaptığı kuruluşların hizmetine sunar. Taraf tutan bir kuruluş değildir ve ayrımcılık gözetmeden her tür iş birliğine açıktır. En dezavantajlı konumdaki çocuklarla gereksinimleri en acil olan ülkeler UNICEF'in bütün çalışmalarında öncelik taşımaktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...