İsrailli arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye silahla geldiği iddia edildi

İsrailli arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye özel araç ve silahlarla geldiği, ancak sahada faaliyet gösterirken yetkililerin talebi üzerine silahlarını teslim etmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı.

İsrailli arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye silahla geldiği iddia edildi
İsrailli arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye silahla geldiği iddia edildi
GİRİŞ 17.02.2023 15:04 GÜNCELLEME 17.02.2023 18:54
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İsrailli arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye silahla geldiği, ancak sahada faaliyet gösterirken silahlarını teslim etmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı. IDF’ye bağlı tıbbi misyon ekibinin Türkiye’ye silah ve özel araçlarla geldiği belirtildi.

SİLAHLARINI BIRAKMAK ZORUNDA KALDILAR

İsrail merkezli haber sitesi Ynet'in haberine göre, İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı özel bir birim olan Shaldag (Unit 5101), Türk yetkililerin talebi sonrasında silahlarını bırakmak zorunda kaldı.

İsrailli yetkililerin, Türk mevkidaşlarına İsrail arama kurtarma ekiplerine yönelik tehditlerin diğer ülkelere olan tehditlerden daha farklı olduğu, bu sebeple güvenlik sağlamak üzere Türkiye'ye silahlı bir şekilde geldiklerini bildirmesine rağmen bu taleplerin reddedildiği belirtildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'den gelenlere de teşekkürler. çok mücadele verdiler insanımız için
    Cevapla
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye almıyacaktınız geri gitselerdi keşke
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Israil bizi kendi ile karistirmis olmali bize yardim edene Zalimlik yapmayiz biz... Almanyada Zulümden kacip sigindiklari ülkeye Zulm eden Nankörler... Nedense ayni korku Alman ve Avusturyalilarinda erkenden arama kurtarmayi birakip cekip gitmelerine neden olmus, güvenlik güclerinin actigi uyari atislaridan ürkemüsler... Mazlumlar kadar cesur olsaydiniz Zalimlik yapmayip onlarin yaninda olurdunuz...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ajan bunlar her arama kurtarma ekibide insaniyet namına gelmiyor İsrail alman abdli ingiliz fransız yunan bu miletlerin arama ekiplerine zinhar güvenmemek katiyen ülkeye sokmamak lazım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    herkesi kendileri gibi saldırgan zannediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alimler Birliği'nden Erdoğan'a övgü dolu sözler!
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Biz ateşkesi kabul ettik