Miçotakis'ten Yunan kurtarma ekibine teşekkür: Güçlü bir dayanışma mesajı verildi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibe teşekkür ederek, çalışmalarının Türk ve Yunan halkları arasındaki dayanışma duygularını ortaya koyduğunu ifade etti.

Miçotakis'ten Yunan kurtarma ekibine teşekkür: Güçlü bir dayanışma mesajı verildi
Miçotakis'ten Yunan kurtarma ekibine teşekkür: Güçlü bir dayanışma mesajı verildi
GİRİŞ 17.02.2023 17:14 GÜNCELLEME 17.02.2023 17:14

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibe teşekkür ederek, çalışmalarının Türk ve Yunan halkları arasındaki dayanışma duygularını ortaya koyduğunu ifade etti.

Yunanistan Özel Afet Müdahale Biriminin (EMAK) Elefsina'daki merkezini ziyaret eden Miçotakis, "Türkiye'deki son deprem felaketinde yaptıklarınız için size çok teşekkür ediyorum." dedi.

"ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞTILAR"

Miçotakis, arama kurtarma ekiplerinin zor şartlar altında çalıştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu ortamda, bu yaptığınızın sadece insani anlamda değeri olmadığına, aynı zamanda, iki halkın arasındaki dayanışmanın jeopolitik olarak zor olan şartlarda gerçek anlamda gösterilmesi açısından da değeri olduğuna inanıyorum."

Türk halkının Yunan arama kurtarma ekibine gösterdiği sevgiye de dikkati çeken Miçotakis, iki halk arasında güçlü bir dayanışma mesajı verildiğini belirtti.

Miçotakis, Yunan ekibin iki farklı açıdan ulusal bir göreve imza attığını kaydetti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok