Kim Jong-un ve kızı futbol maçı izledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 2011’de hayatını kaydeden babası Kim Jong-il’in doğum günü kutlamaları kapsamında düzenlenen futbol maçını, kızı Ju-ae ile izledi.

Kim Jong-un ve kızı futbol maçı izledi
Kim Jong-un ve kızı futbol maçı izledi
GİRİŞ 19.02.2023 11:18 GÜNCELLEME 19.02.2023 11:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yonhap’ın Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) dayandırdığı habere göre, 16 Şubat’ta başlayan, iki günlük ulusal bayram olarak kabul edilen Kim Jong-il’in doğum günü kutlamalarında, dün Kabine ile Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri arasında futbol maçı yapıldı.

Medyaya servis edilen fotoğraflarda, Kim ve kızı Ju-ae’nin, aralarında Başbakan Kim Tok-hun ve iktidardaki İşçi Partisi Merkez Komitesinin üst düzey yetkilileriyle tribünde maç izlediği görülüyor. KCNA’nın haberinde, Ju-ae’den ismiyle değil, "Kim’in sevgili kızı" şeklinde bahsedildi.

Kim’in kız kardeşi Kim Yo-jong da maçı aynı tribünde izledi. Öte yandan Kim’in, 10 yaşlarında olduğu değerlendirilen kızının yanında sigara içtiği görüldü.

Söz konusu kareler dahil, altıncı kez medyada görülen Ju-ae, askeri olmayan bir etkinlikte ilk kez ortaya çıkmış oldu. Gözlemciler, futbol maçında aile fotoğrafı verilmesinin, Kim hanedanının "Paektu soyunun" meşruiyetini göstermeyi amaçladığını düşünüyor.

Bu arada maç, Kuzey Kore Milli Savunma Bakanlığının 3-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Demirci 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP ye göre bu moloz sosyalist ve halkçı.Tayyip Erdoğan diktatör ve halk düşmanı.Bir kerede iyiliğin ve doğruluğun tarafında olsanız geberirmisiniz be fitne çukurları.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim çünkü diktatörün olduğu ülkede diktatör diyemezsin bizim ülkedede siyaset konuşulunca diktatör hükümetin geçmediği kelime var mı?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç halk bu adama diktatör diyor mu acaba veya dini kullanıyor veya devletin parasını israf ediyor sarayda oturuyor diyemez bizdeki kadar vatan haini başka ülkede bulamazsınız
    Cevapla
  • Beyuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam kafa sağlam vücutta olur ondan
    Cevapla
  • Biliyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kuzey kore başları neden hepsi böyle şişman ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı