Finlandiya: Türkiye'nin harekete geçmesini bekliyoruz

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, ülkesinin NATO üyeliği hakkında olumlu mesaj aldıkları Türkiye’nin, harekete geçmesini beklediklerini söyledi.

Finlandiya: Türkiye'nin harekete geçmesini bekliyoruz
Finlandiya: Türkiye'nin harekete geçmesini bekliyoruz
GİRİŞ 20.02.2023 14:01 GÜNCELLEME 20.02.2023 14:02
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Brüksel'de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na girerken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ülkesinin NATO üyeliğiyle ilgili soru üzerine Haavisto, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın, bugün Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Eminim ki ABD'nin mesajı şu: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olacaktır" ifadesini kullandı.

Haavisto, 30 NATO ülkesinden Türkiye ve Macaristan'ın katılım protokollerini henüz onaylamadığını anımsatarak, bu iki ülkenin de en kısa sürede onay vereceğini ümit ettiklerini, kendi üzerlerine düşeni yaptıklarını ve kararın NATO ülkelerine ait olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya’dan şu ana kadar yalnızca Finlandiyanın üyeliğine olumlu yaklaştığı belirtilen ve bununla ilgili değerlendirmesi sorulan Haavisto, şunları kaydetti:

"Türkiye'den aldığımız mesaj, geçen yaz üçlü muhtırada üzerinde mutabık kaldığımız konuları Finlandiya olarak yerine getirdiğimizdi. Tabii bu olumlu bir mesaj, ancak yine de Türkiye’nin harekete geçmesi gerekiyor."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ahlaksız bi neyin derdindeyiz siz neyin derdinde
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek derdimiz sizdiniz değil mi şu an ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle yangina döndü, o... bu saç tarama derdinde!!! :(((
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede,şu an deprem acımız,gündemde, siz biraz bekleyin, seçimler ve eyt, iptal olacak büyük ihtimal.
    Cevapla
  • Yiğidoğ 1 yıl önce Şikayet Et
    daha çok bekliceksiniz bekleyin bizim acelemiz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi