Kim Jong-un'un kız kardeşinden tehdit: Bedelini ödeyecekler

Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kim Yo-jong, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine karşı ortak hava tatbikatı düzenleyen ABD ve Güney Kore'yi, tatbikatları durdurmamaları halinde daha fazlasının geleceğini söyleyerek tehdit etti.

GİRİŞ 20.02.2023 16:25 GÜNCELLEME 20.02.2023 17:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, ABD ve Güney Kore'yi tehdit etti.

Kim Yo-jong, "Pasifik Okyanusu’nu atış alanımız olarak kullanma sıklığımızı, ABD ordusunun faaliyetleri belirleyecek" dedi.

Kuzey Kore’nin daha fazla balistik füze fırlatmaya hazır olduğunu söyleyen Kim, ABD ordusunun, Kore Yarımadası’ndaki tatbikatlarını tehdit olarak algılaması halinde ülkesinin denk önlemler alacağını belirtti.

Kim, "Bölgedeki gerilimi yükselten aşırıcılar bedelini ödeyecek" dedi.

Kuzey Kore'nin misilleme için yeterli teknoloji ve kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Kim, geriye kalan tek şeyin askeri gücü artırmaya odaklanmak olduğunu ifade etti.

İki ülke son dakika duyurdu: Sabah saatlerinde art arda balistik füze fırlattılar!İki ülke son dakika duyurdu: Sabah saatlerinde art arda balistik füze fırlattılar!

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin, 18 Şubat'ta, Japon Denizi üzerinde balistik füze denemesi yaptığını açıklamıştı. Havada 66 dakika kalan balistik füzenin, 900 kilometre seyrettiği ve 5 bin 700 kilometre irtifaya ulaşabildiği kaydedilmişti.

Güney Kore, dün, Kuzey Kore'nin uzun menzilli balistik füze denemesine karşılık ABD ile hava tatbikatı yaptıklarını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Gökhan 43 1 yıl önce Şikayet Et
    Naparsiniz iran gibi intikam yemini askeri gecit toreni..evlere dagilin;)
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunada iyi bir füze lazım:))
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bacım rahat dur ortalığı fittikleme...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir şey yapmadan sadece boş boş konuşursunuz aynı İran gibi bir hiç siniz sadece ses
    Cevapla
  • MADEN 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Kucağına da oturmamışlar bizim gibi..Ülkemizde AJAN PROVOKATÖR ler FİNK atıyor. HİÇ!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara kızmayın fazla, eğer çin, kuzey kore, rusya gibi tehditler olmasa emperyalistler dünyanın canına okurdu, tabi abd vs gibi ülkeler de bunların gazını alıyor, fakat Allah biliyor ya er yada geç armageddon savaşı bunlar arasında çıkacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş