Avrupa ülkesinden sürpriz 'savaş' çıkışı: Hazır olmalıyız, yoksa...

Çekya Genelkurmay Başkanı Karel Rehka, Avrupa’da savaşın ihtimal dışı olmadığını belirtti. Yeterli hazırlığın yapılması gerektiğini savunan Rehka, NATO ile Rusya arasında olası bir savaşta Çekya’nın doğrudan hedef olacağını ifade etti.

GİRİŞ 22.02.2023 07:04 GÜNCELLEME 22.02.2023 09:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Çekya Genelkurmay Başkanı Karel Rehka, Avrupa’da savaşın ihtimal dışı olmadığını belirterek, özellikle barış döneminde yeterli hazırlığın yapılması gerektiğini savundu.

Genelkurmay Başkanı Rehka, başkent Prag’da üst düzey ordu mensuplarına yönelik düzenlenen bir toplantıda güncel konulara değindi.

Rehka, Avrupa’da savaşın olasılık dışı olmadığını, barış döneminde olası bir savaş durumuna yeterli hazırlığın yapılması gerektiğini, aksi takdirde hazırlık yapmaya imkan bulunamayacağını söyledi.

NATO üyeliğinin olası tehditler karşısında en önemli caydırıcı unsur olduğunu vurgulayan Rehka, NATO ile Rusya arasında olası bir savaşta Çekya’nın doğrudan hedef olacağını ifade etti.

Rehka, Çek ordusunun savaş kabiliyetinin geliştirilmesi ve envanterinin modernize edilmesi, olası bir savaşa hazır olması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk gurşun sizin gibi ayakcilara sıkılır
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar Cekya'ya saldıracak. Sırbistan da Kosova'ya. Avrupa'da savaş kaçınılmaz.
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olmanız gerekiyor. Ambargo uyguladığınız türkiye olmadan hazır olmanız gerekiyor hemde... Sırtınızı yasladığınızı sandığınız abd ve nato ne kadar hazırsa siz de o kadar hazırsınız !!!! Bakalım amerika sizi ve avrupayı korumak için hazır mı? Bedelini ödemediğiniz sürece amerika sizin için kılını bile kıpırdatmayacaktır. Bol bol amerikan silahı almalısınız... :)
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin ordusu yok ki Avrupa ile savassin adamlar Ukraynayi feth edemediler kalkip avrupanin neresi isgal etsinler. güldürmeyin beni . Rusya ne kadar rezil oldu ve cok zayiat verdi simdi kalkip kime saldirsin?
    Cevapla
  • kazım 1 yıl önce Şikayet Et
    1 ay durun bari. gidelim gelelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir