Pentagon, Çin balonunun yakın mesafe fotoğrafını paylaştı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan U-2 pilotunun, Çin gözetleme balonunun üzerinde uçarken yakın mesafeden çektiği resmi yayınladı.

GİRİŞ 23.02.2023 10:48 GÜNCELLEME 23.02.2023 14:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD hava sahasına girdiği tespit edilen ve sonrasında vurularak düşürülen Çin'e ait balon, dünya basınını bir süre meşgul etti.

Pekin yönetiminin, casusluk faaliyetleri amacıyla böyle bir yönteme başvurduğu ifade edilmişti.

UÇAK KOKPİTİNDEN ÇEKİLEN KARE

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), balonun etrafında uçuş yapan keşif uçağı U-2 kokpitinden çekilen kareyi paylaştı.

Fotoğrafta, kıta üzerinde yol kateden balon ve altındaki yük görülüyor. İlk olarak 28 Ocak'ta fark edilen balon, ABD ordusu tarafından Güney Karolina kıyılarında düşürülmüştü.

"İSTİHBARAT TOPLAYABİLİR"

CNN International'ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, yaşananların "yüksek irtifa balonunun sinyal istihbarat toplama operasyonları gerçekleştirebildiğini gözler önüne serdiğini" söyledi.

ENKAZ PARÇALARI İNCELENİYOR

Balon fark edildiğinde bazıları hemen düşürülmesinden yana görüş bildirirken, bazıları da bunun yerleşim yerleri için tehdit oluşturabileceğini dile getirmişti.

ABD, operasyondan önce U-2 uçağını balonu takip etmek üzere havalandırmıştı. Çin'e ait balon, 4 Şubat'ta Atlantik Okyanusu üzerinde düşürülmüştü.

Enkaz parçaları, ayrıntılı incelenmek üzere Virginia'daki Federal Soruşturma Bürosu Laboratuvarı'na gönderilmişti.

PEKİN SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Çin yönetimi, amaçlarının meteorolojik çalışma yürütmek olduğunu, rüzgar nedeniyle de balonun planlanan rotadan uzağa gittiğini açıklamış ve casusluk iddialarını reddetmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Nsn 1 yıl önce Şikayet Et
    Buoyun tanıdık Japonya'daki aynısı oynanmış amerika israil fikir adamlarının oyunu olabilirmi
    Cevapla
  • bahadır komat 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafir sana göre zaten bütün dünya ulusları dost kardeş. yunan Türkiye ye girdiğinde abd ingiliz savaş gemileri yoktu kara sularımızda değilmi? Teröristlere binlerce tır uçak silah verende abd değil lichtenstein veriyor. Türkiyede hükümeti deviricez diyende moldova genel kurmay başkanıydı zaten. senin gibi beyinler nasıl hayatta kalmış anlamak zor.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He canım, perl harbour u zorla bomblattılar japonlara sonra üzerilerine saldırdılar. Yaz yaz oyna, çin ne yemeye orada istihbarat yapıyor deme. Kaldı ki çin japonya ile savaşırken, ABD çin'i destekliyordu. Bitmedi, uyduruk amerika düşmanlığınız, gerçekten düşman olsanız bağrım yanmaz.
    Cevapla
  • 2 yüzlüler 1 yıl önce Şikayet Et
    Psikolojik Haarp! Kızılderililerle başladı... Kimi yok edecekse o Barbar-Diktatör
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın başbelası büyük şeytan Amerika'dır.
    Cevapla
  • selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar ay a benzetmiski millet fark etmesin ,
    Cevapla
  • traladamanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin çok tehlikeli bir ülke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı