Boris Johnson: NATO Genel Sekreterliğine adayım

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO Genel Sekreteri olma isteğini dile getirdi. NATO'nun mevcut konumuyla her zamankinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Johnson, kısa sürede İsveç ve Finlandiya'nın da ittifaka katılacağını söyledi.

GİRİŞ 24.02.2023 09:40 GÜNCELLEME 24.02.2023 09:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2022'in Temmuz ayında The Telegraph gazetesi, Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın NATO'nun bir sonraski Genel Sekreteri olabileceğini yazmıştı. Haber, o dönem için büyük ses getirmişti.

Ancak, mevcut Genel Sekreter Jens Stoltenberg'ün görev süresi, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması sebebiyle 2023 Eylül'e kadar uzatılmıştı. Eğer görev süresi uzatılmasaydı, Stoltenberg, Norveç Merkez Bankası Başkanı olacaktı.

BORİS JOHNSON, NATO GENEL SEKRETERİ OLMAK İSTİYOR

Ukrayna gazetesi European Pravda'ya konuşan Boris Johnson, "NATO Genel Sekreteri olmak istiyor musunuz?" sorusuna, "NATO'yu yönetmek mi? Bu harika bir fikir, çok iyi bir fikir. Bu fikre sahip olduğumu vurgulamak istiyorum ve kimsenin burada bir aday olduğunu unutmamasını istiyorum. Bu kez belki şansım yaver gidebilir" şeklinde cevap verdi.

"Kendimi kesinlikle bir aday olarak görüyorum. Bu iyi ve önemli bir pozisyon" diyen Johnson, eski İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin "Bir sonraski NATO Genel Sekreteri AB'den olmalı" sözlerini desteklediğini ancak AB dışında da başka aday seçeneklerinin olabileceğini söyledi.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ"

NATO'nun şu anki konumuyla her zamankinden daha güçlü olduğunu vurgulayan İngiliz siyasetçi, yakında zamanda İsveç ve Finlandiya'nın da ittifaka katılacağını söyledi.

Boris Johnson ayrıca, Ukrayna'nın da NATO üyesi olması gerektiğini belirtti.

STOLTENBERG'ÜN GÖREV SÜRESİ TEKRAR UZATILABİLİR

Bazı kaynaklar, NATO müttefiklerinin Stoltenberg'ün görev süresini Nisan 2024'e kadar uzatmak istediğini, Genel Sekreterin ise 2023 sonbaharında görevini bırakmak istediğini söylüyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Koray 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelinskiyi yapın. Tabi Rusyadan korkmazsanız önce Ukraynayı natoya almalısınız.
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani sıra bize hiç gelmeyecek nato'da...
    Cevapla
  • Danismend 1 yıl önce Şikayet Et
    küresel güçler nereye derse oraya stoltonberg nasıl hemen norveç merkez bankası başkanlığana gidebiliyorsa jonhson da nato sekreteri olabilir.İtaat meselesi
    Cevapla
  • vatandaş avni 1 yıl önce Şikayet Et
    stoltenberg cok daha iyi en azindan bunun gibi savaş çıgirtkani degil
    Cevapla
  • YasinBaba 1 yıl önce Şikayet Et
    stoltenberg ten daha iybu adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri