Biden'dan depremzede mülteciler için 50 milyon dolarlık yardım talimatı

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'de sarsıntılardan etkilenen mültecilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 50 milyon dolarlık yardım sağlanması talimatı verdi.

Biden'dan depremzede mülteciler için 50 milyon dolarlık yardım talimatı
Biden'dan depremzede mülteciler için 50 milyon dolarlık yardım talimatı
GİRİŞ 25.02.2023 12:26 GÜNCELLEME 25.02.2023 12:27

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Suriye'de de can kaybına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye yardım gelmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden yayımladığı Devlet Başkanlığı genelgesiyle, Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen mültecilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 50 milyon dolarlık yardım sağlanması talimatı verdi.

Biden, 1962 tarihli Göç ve Mülteci Yardım Yasası (MRAA) kapsamında, ABD Mülteci ve Göç Acil Yardım Fonu'ndan (ERMA) depremden etkilenen mülteciler için 50 milyon doları geçmeyecek bir yardım sağlanmasının ulusal çıkarlar için önemli olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Biden, mültecilere ev sahipliği yapan topluluklar, depremlerden etkilenen mülteciler ve yerinden edilmiş kişilere yardım sağlanması için toplanan yardımların, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kurumlara yapılan destekler ile Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'nun giderlerinin ödenmesi yoluyla sağlanacağını duyurdu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi