BAE, Ürdün, Mısır ve Bahreyn sanayi alanında 2 milyar doları aşan 12 anlaşma imzaladı

BAE, Ürdün, Mısır ve Bahreyn sanayi alanında 2 milyar doları aşan 12 anlaşma imzaladı. Projelerin söz konusu ülkelerde 13 bin iş fırsatı sağlaması bekleniyor.

BAE, Ürdün, Mısır ve Bahreyn sanayi alanında 2 milyar doları aşan 12 anlaşma imzaladı
BAE, Ürdün, Mısır ve Bahreyn sanayi alanında 2 milyar doları aşan 12 anlaşma imzaladı
GİRİŞ 26.02.2023 17:04 GÜNCELLEME 26.02.2023 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Mısır ve Bahreyn'i kapsayan "Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma İçin Bütünleştirici Sanayi Ortaklığı" girişiminin üçüncü toplantısı Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlendi.

9 PROJEDE 12 ANLAŞMA

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'ya göre, dört ülkenin sanayi bakanlarının katılımıyla Amman'da başlayan "Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma İçin Bütünleştirici Sanayi Ortaklığı Yüksek Komite Toplantısı" kapsamında gıda ve ilaç endüstrileri gibi alanlarda yatırım değeri 2 milyar doları aşan 9 projede 12 anlaşma imzalandı.

Projelerin söz konusu ülkelerde 13 bin iş fırsatı sağlaması bekleniyor.

Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma İçin Bütünleştirici Sanayi Ortaklığı Yüksek Komitesinin birinci toplantısı Mayıs 2022'de BAE, Mısır ve Ürdün'ün katılımıyla BAE'nin başkenti Abu Dabi'de yapılmıştı. Aynı yılın temmuz ayında ise Bahreyn'in de katılımıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de ikinci toplantı düzenlenmişti.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Diyarbakırlı21 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden Türk ülkeleri birlikte sanayii geliştiriyorlar en az 50 milyar dolarla sanayii geliştirilmesi gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!