Hamas'tan zirve sonra ilk açıklama: Mısırlı yetkililer sükuneti korumamızı istedi

Hamas, Mısır yetkilileriyle başkent Kahire'de yaptığı görüşmede, bölgede çatışmanın artması tehlikesi nedeniyle "sükuneti korumalarının" istendiğini açıkladı.

Hamas'tan zirve sonra ilk açıklama: Mısırlı yetkililer sükuneti korumamızı istedi
Hamas'tan zirve sonra ilk açıklama: Mısırlı yetkililer sükuneti korumamızı istedi
GİRİŞ 27.02.2023 09:09 GÜNCELLEME 27.02.2023 09:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki heyetin Mısır yetkilileriyle yaptığı görüşmede, Filistin yönetimi ve İsrail hükümeti arasında Ürdün'ün Akabe şehrinde düzenlenen toplantının ele alınmadığını belirtti.

Ebu Merzuk, "Mısırlılar gerilimin sebebinin İsrail olduğunu ve Filistinlilerin İsrail saldırılarına karşılık verdiğini biliyor." dedi.

Hamas heyeti ve Mısır yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin bilgi veren Ebu Merzuk, Mısır yetkililerinin Hamas heyetinden "sükuneti korumalarını" istediklerini kaydetti.

- AKABE’DEKI GÜVENLİK TOPLANTISI

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Akabe’deki güvenlik toplantısının kapanış bildirisini yayımlamıştı.

Bildiriye göre, Filistin yönetimi ile İsrail hükümeti, tek taraflı eylemleri 3 ila 6 ay durdurmaya hazır olduklarını teyit etmişti.

Tek taraflı eylemlerin durdurulmasının, İsrail hükümetinin, 4 ay boyunca yeni yerleşim birimi inşaatını tartışmaya açmama ve 6 ay boyunca da kaçak yerleşim birimlerine onay vermemesini içerdiği kaydedilmişti.

Akabe toplantısının, İsrail ile Filistinliler arasında, barış görüşmelerinin sekteye uğradığı 2014 yılından bu yana gerçekleşen ilk aleni görüşme olduğu belirtiliyor.

Toplantının, yaklaşan ramazan ayı nedeniyle İsrail ile Filistin arasında özellikle son 2 ayda tırmanan gerilimi düşürmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler top yekum ayaklanmadan israil zulmu bitmez milyonlar ayaklanip heryeri yakip yikmadan filistin topraklari kurtulmaz vatan topragi icin ayaklanmalari gerek yoksa kalan son toprakda gider
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkakların ve satılıkların stratejisi anca susmaktır. Hamas stratejiye ihtiyaç duyuyorsa Türkiye ile görüşmesi daha akıllıca olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin konuştuğu cinayette saldırganın ilk ifadesi kan dondurdu!
İmamoğlu’ndan Kobani Davası açıklaması: Siyasi karar, hiç kimsenin vicdanı rahat edemez