Almanya'da döner fiyatları fırladı; hükümetten açıklama geldi

Misafir işçilerin gidişiyle birlikte zaman içinde Almanya'nın resmi yemeklerinden biri haline gelen döner kebap ülkede tartışılmaya devam ediliyor.

GİRİŞ 01.03.2023 09:22 GÜNCELLEME 01.03.2023 10:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Almanya'da son dönemde bir porsiyon dönerin fiyatının 10 euroya (yaklaşık 200 TL) çıkması ülkede büyük bir kriz yarattı. Birçok farklı sebepten dönerin fiyatının artması kamuoyundan da tepki çekerken, Alman hükümeti resmi Instagram hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Yapılan paylaşımda, "Neden döner kebap bu kadar pahalı diye sorular geliyor. Size bunun sebeplerini ve nasıl bunları engellemeye çalıştığımızı anlatacağız" dendi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve kabinesinin sosyal medya yönetim ekibi, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın gıda ve enerji fiyatlarını artırmasının büyük bir etkisi olduğu belirtilirken, dükkan kiraları, kurye ücretlerinin ve maaşların artmasının da etkili olduğu belirtildi.

Scholz'un ekibi tarafından yapılan açıklamada ise, "Federal hükümet küçük işletmelere enerji fiyatlarında indirimler yaptı. Bunlar arasında kebapçılar da var. Destek paketi hepinizi kapsıyor" denildi.

Fakat bu paylaşım üzerine çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, "Fakat bu soruya cevap vermediniz. Böyle yanıt mı olur?" diye sorarken, bir kullanıcı da "Yani sonuç olarak bu yaptıklarınız sebebiyle kebap daha mı ucuz olacak?" dedi.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • Alperan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu Afrika ülkelerinde bunların hiç biri yok, yat kalk şükür et dua et, insanoğlu fazlasıyla sapıttı azdı, bunlar daha iyi günlerimiz. Dua edin gökten taş yağmadığına..
    Cevapla
  • Murat eser 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Türkler aç gözlü ve çabuk zengin olmak istiyor ….ve ayrıca bizimkilerde rahmet merhamet yok …hem devleti dolandırıyorlar hem alman halkını …sonra Almanlar soğuk insan ve Türkleri sevmiyorlar diyorlar …firsatçılar fırsatçı …Allah’ın laneti üzerlerine olsun …deprem öncesi 7 tl olan ekmeği depremden sonra 14 tl ye satan insanlardan ne hayır gelir …fırsatçılar lanet olsun hepsine …..
    Cevapla
  • Muratsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma ekmeğin 7 lira 14 lira muhabbeti açıklandı. Ekmek pisirmeye yetismiyo diye çiftli cıkarmis fırıncı fiyatida 14 lira o yizden.alman devleti senin gibi degil uyanik goz actirmaz kimseye dolandirilmaz
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben burda yasiyorum devlet 1 saat ücretini 12 euro yapti tabiki brutu bu. yani net ele gecek asgari ücretle bir kisi döneri cok zor bi döner yer. yani 1300 euro aldigini düsünün 700 euro daha ucuz olamaz kira. 20, euro internet, telefon. 15 euro.cep telefonu 70 euro aylik bilet ise gidip gelme günlük gezmesi dahil. günlük bir kahve icse 2´50 cent ayda 75 yeme icme yazmadik eger sigarasi varsa varin siz düsünün. arkadaslarim var ayda 44yada 50 saat mesai yapiyorlar. Döner 10 euro cok para. 1 kutu yumurta 10 tane var icinde 2.50 cent.
    Cevapla
  • Abdüsselam 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu Afrika ülkelerinde bunların hiç biri yok, yat kalk şükür et dua et, insanoğlu fazlasıyla sapıttı azdı, bunlar daha iyi günlerimiz. Dua edin gökten taş yağmadığına..
    Cevapla
  • Aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    4 saat mi calısıyorsunuz bide magduru oynuyorsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    BİRDE TÜRKİYE'DEKİ MAAŞLARLA GEÇİNMEYİ DENEYİN esas o zaman akla karayı görürsünüz siz döner anlamıyorsunuz biz ekmek alamıyoruz halk ekmek olmasa halkın %90 nı aç gezecek!!!!
    Cevapla
  • Lale. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala şükür yok herşey gidince ancak anlıyacaksınız herhalde.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelirleri bizden on kat fazla. 200 lira onlar için 20 lira bile değil. Bizden en az beş kat ucuza yiyorlar.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen, asgari ücretlinin saat ücreti 12 Euro,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası