Deprem sonrası salgın patlak verdi: Suriye'de 22 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti

Suriye'de depremler sonrasında içme suyu ve kanalizasyon altyapısında meydana gelen hasarın yol açtığı salgın nedeniyle 22 kişi hayatını kaybetti. 568 vakanın daha olduğunu duyuruldu.

Deprem sonrası salgın patlak verdi: Suriye'de 22 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti
Deprem sonrası salgın patlak verdi: Suriye'de 22 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti
GİRİŞ 01.03.2023 10:18 GÜNCELLEME 01.03.2023 10:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suriye'de Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgede patlak veren kolera salgını nedeniyle 22 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

568 VAKA

Suriye'nin depremden en fazla etkilenen bölgesinde yabancı kurtarma ekipleri içme suyu ve kanalizasyon altyapısında meydana gelen hasarın yol açtığı salgın nedeniyle 568 vakanın daha olduğunu duyurdu.

Geçen kasım ayında UNICEF, Suriye'deki kolera salgınının kötüleştiğini, yerel yönetimlerin klor tabletleri ve aşılarla salgını durdurmakta güçlük çektiğini bildirmişti. 

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF) ülkede 35 binden fazla şüpheli vaka bildirildiğini, ortalama olarak sadece 2 bin 500 kişiye test yapıldığını ve bunların yaklaşık yarısına kolera tanısı konulduğunu belirtti.

Cinderes beldesinde çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü.

 

KAYNAK: EURONEWS
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede mülteci kamplarının etrafındaki arazilerde meyve ağacları,patates,soğan,çeşitli sebzeler veya tahılgiller ekilebilir.Kamp sakinleri burada çalışıp gelir elde ederler devlete yükleride azalır
    Cevapla
  • mevhibe inal 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanç verici...Türkiye'nin komşusuna yardıma koşmaması. Psikolojik Savaş meyvelerini vermiş... Doğu-Güneydoğuda gizlice toprak alan gayri Müslimler Suriyeli düşmanlığını maske yapmayı becermiş.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ye gidenleri geri almasınlar hastalık getirecekler
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş. Az üresinler biraz, milletin başına bela olmasınlar.
    Cevapla
  • Değil mi? 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler sen insan olamazsın hele müslüman hiç olamazsın. Senin bu dediğin. Sadece bir müslumana değil. Can taşıyan hiç bir varlığa söylenemez. Zannedersem bunları yazdıktan sonra utandın değil mi. Yoksa değil mi?
    Cevapla
  • Cihat 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin kafada olanlar bitmedikce bu depremlerde bitmez Allah sanada bir bela verdiğinde anlarsın ama biraz geç olur
    Cevapla
  • KUL 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin gibileri bildiği gibi yapsın onlardan daha kötü olasın.Ya sen hala anlamadın mı hiçbir yer hiçbir mal mülk bizim değil.Depremden hala ders çıkarmadın mi?
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Onları da mı Türkiye'ye getireceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor