Çavuşoğlu'ndan arka arkaya önemli görüşmeler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kanadalı mevkidaşı Melanie Joly ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

GİRİŞ 01.03.2023 14:58 GÜNCELLEME 01.03.2023 15:14

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de temaslarını sürdürüyor.

Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çavuşoğlu, "Deprem yardımları için tekrar teşekkür ettik. Bölgemizdeki son gelişmeleri ele aldık" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ile bir araya geldi. Çavuşoğlu Ukrayna'daki gelişmelerin ve NATO'nun genişlemesinin ele alındığı görüşmede Kanada'nın deprem yardımları için mevkidaşı Joly'e teşekkür etti.

Bakan Çavuşoğlu görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "G20 marjında Kanada Dışişleri Bakanıyla yaptığımız görüşmede deprem yardımları için teşekkür ettik, Ukrayna'daki gelişmeleri ve NATO genişlemesini ele aldık" ifadelerini kullandı.

G20 GÜNDEMİ

G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda insani yardımlar ve afet yardımları, gıda ve enerji güvenliği, terörizmle mücadele, çok taraflılığın güçlendirilmesi ve kalkınma iş birliği başta olmak üzere küresel gündemde öne çıkan hususlarda görüş alışverişinde bulunulacak.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'nın oluşturduğu MIKTA'nın 23. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?