ABD'li ilaç devinden insülin ilacı için yüzde 70 indirim kararı

ABD merkezli ilaç firması Eli Lilly, en sık reçete edilen insülin ilaçlarının liste fiyatlarını yüzde 70 düşüreceğini duyurdu. İndirime girecek Humalog'un 5 paket enjeksiyon kalemi için liste fiyatı 530 dolar seviyesinde.

ABD'li ilaç devinden insülin ilacı için yüzde 70 indirim kararı
ABD'li ilaç devinden insülin ilacı için yüzde 70 indirim kararı
GİRİŞ 01.03.2023 18:11 GÜNCELLEME 01.03.2023 18:11

Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu indirimin en çok satılan iki insülin ilacı olan Humalog ve Humulin için bu yılın dördüncü çeyreği itibarıyla uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, markasız insülin enjeksiyonu Lispro'nun fiyatının da şişe başına 25 dolara düşürüleceği ve katılımcı eczanelerde 35 dolarlık fiyat tavanının uygulanacağı İnsülin Değer Programı'nın genişletileceği kaydedildi.

Eli Lilly Üst Yöneticisi (CEO) David Ricks, konuya ilişkin açıklamasında, mevcut sağlık sisteminin çoğu diyabetli insan için insüline erişimi sağladığını ancak herkes için uygun fiyatlı insülin ilacını sağlamadığını ve bunun değişmesi gerektiğini belirtti.

Ricks, "Bugün duyurduğumuz agresif fiyat indirimleri diyabetli Amerikalılar için gerçek bir fark yaratmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Eski insülin ilaçlarının yeniden fiyatlandırılmasında değişikliğe gidilmesi için çalıştıklarını belirten Ricks, ancak her 10 Amerikalıdan 7'sinin Eli Lilly'nin insüllin ilacını kullanmadığını, insülinin daha uygun fiyatlı hale getirilmesi için politika yapıcılara çağrıda bulundu.

Amerikan Diyabet Derneği'nin verilerine göre, ABD'deki diyabetli 37,3 milyon kişiden yaklaşık 8,4 milyonu insülin ilacı kullanıyor.

Eli Lilly, Fransa merkezli ilaç şirketi Sanofi ve Danimarka merkezli Novo Nordisk ile ABD insülin pazarının yüzde 90'ını oluşturuyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi