İran yönetimi Rusya'dan S-400 istiyor

Amerikan medyası, İran'ın Rusya'dan olası bir İsrail saldırısına karşı koymak için S-400 hava savunma sistemlerini talep ettiğini yazdı.

GİRİŞ 02.03.2023 10:01 GÜNCELLEME 02.03.2023 10:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Amerikan medya ağı Bloomberg'e göre İran; Rusya'dan olası bir İsrail saldırısına karşı koymak için S-400 hava savunma sistemlerini talep ediyor.

Haberde S-400 hava savunma sistemi için "sofistike" ifadesi kullanılırken, Tahran yönetiminin, İran'ın nükleer programına bir İsrail saldırısından endişe ettiği kaydedildi. Bu sebepten ötürü İran'ın Moskova'dan S-400'leri istediği ifade edildi.

ÖNEMLİ: Tahran yönetimi, Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'ya kamikaze İHA'lar göndermişti.

Konuyla alakalı Bloomberg'e konuşan ABD ve İsrailli yetkililer, İran'ın S-400'leri alma ihtimalinin olası bir saldırı kararı hızlandırabileceğini söyledi.

Haberde, "Rusya'nın Tahran'a yaptığı savunma yardımı, İsrail'in İran'ın nükleer programına yönelik olası bir saldırı için planlarını yeniden çizmesine neden oluyor" ifadesi de kullanıldı.

İran 12 gün içinde nükleer bomba yapma kapasitesine ulaştıİran 12 gün içinde nükleer bomba üretme kapasitesine ulaştı

İRAN 12 GÜN İÇİNDE NÜKLEER BOMBA ÜRETME KAPASİTESİNE ULAŞTI

Dün ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi oturumunda konuşan Pentagon Savunma Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, "İran'ın önceki yönetimi 2018 yılında Kapsamlı Ortak Eylem Planı'ndan (JCPOA) çıkma kararı aldığında, nükleer bir bomba için gerekli bölünebilir materyali üretmek için 12 aya ihtiyaçları vardı. Şimdi bu süre 12 güne kadar düştü" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • 567 5 ay önce Şikayet Et
    iranı kuzeykoreyi abdye karşı sonuna kadar destekliyorum
    Cevapla
  • Gelecek2121 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiyeye karşı olabilir...
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ilk israil i laik şah yönetimindeki iran di. Şah halkına zulm ede ede yıprandı. Bu durumda yeni abd kuklaları devreye sokuldu paristen bir moruk geldi tiyatro basladi
    Cevapla
  • Dghaj 1 yıl önce Şikayet Et
    S400e gerek yok,büyük iranin baver 373hava sàvünmasi iranin hava sahasini savünmaya yeter.iran 7000yillik tarihi gibi ayakta ve çagallar aslana hiç bir şey yapamaz
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Basri Erdoğan baver 373 savunma sistemi üstü değil
    Cevapla
  • Basri erdogan 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederim 373.havasavunma us unu ogrendim
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    İrandan bir cacık olmaz boşu boşuna savunmaya para harcıyor İran halkı bir an önce güçlü elindeki silahları. Gerçekten kullanacak yüreğe sahip olmalı balon kolpacılar başka bir şey degil koskoca genarelerini öldürdüler bombaladılar daha gıkları çıkmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!