Taliban'dan Avrupa'ya büyükelçilik çağrısı

Afganistan'da Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Afganistan'daki büyükelçiliklerini yeniden açmasını istedi.

Taliban'dan Avrupa'ya büyükelçilik çağrısı
Taliban'dan Avrupa'ya büyükelçilik çağrısı
GİRİŞ 03.03.2023 11:10 GÜNCELLEME 03.03.2023 11:10

Afganistan'da Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde, AB Afganistan Özel Temsilcisi Tomas Niklasson ve beraberindeki heyetle görüştü.

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Hafız Ziya Ahmed, görüşmenin içeriğine dair kişisel Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Ahmed, Muttaki'nin Afganistan ile AB ülkelerinin diplomatik ilişkilerinin geliştirilmesi adına gerekli adımların atılması ve AB ülkelerinin Kabil'deki büyükelçiliklerini yeniden açmaları için teşvik edilmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Ahmed, ayrıca Muttaki'nin AB'nin Afganistan'a sağladığı insani yardımlar nedeniyle teşekkür ettiğini kaydetti.

Taliban yetkilisinin verdiği bilgiye göre, AB Özel Temsilcisi Niklasson ise Taliban'ın yönetime gelmesiyle Afganistan'da güvenliğin sağlandığını ve yolsuzlukla mücadelede ciddi adımların atıldığını ifade etti. Niklasson, ayrıca Afganistan'a yönelik insani yardımları sürdüreceklerini belirtti.

AB ülkeleri, 15 Ağustos 2021'de Taliban'ın Afganistan yönetimine gelmesiyle buradaki büyükelçiliklerini kapatmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak