Kazakistan'da sokakta küfredenlere ağır cezalar uygulanacak

Kazakistan'da kamuya açık alanlarda küfredenlere yönelik cezalar ağırlaştırıldı. Suçu ispat edilenler 69 bin tenge (3 bin TL) veya 15 güne kadar hapis cezasına çarptırılacak. Suçun tekrarı durumunda ise hapis cezası 30 güne çıkarılacak.

Kazakistan'da sokakta küfredenlere ağır cezalar uygulanacak
Kazakistan'da sokakta küfredenlere ağır cezalar uygulanacak
GİRİŞ 06.03.2023 13:03 GÜNCELLEME 06.03.2023 13:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Orta Asya ülkesi Kazakistan’da bugünden itibaren kamuya açık alanda küfür edenlere verilecek cezaların ağırlaştırılacağı duyuruldu.

Cezaları ağırlaştıran yenilenmiş İdari Suçlar Yasası bugün yürürlüğe girerken, kamuya açık alanda küfredenler, hakaret edip taciz eyleminde bulunanlara hem para hem de hapis cezası verilebilecek.

Bundan sonra kamuya açık alanlarda küfredenler, hakaret ve taciz eyleminde bulunanlar, kamuya ait yapılara ve konutların yanı sıra toplu taşıma araçları ile kamu mülküne zarar verenler, kamuya açık yerlerde saygısızlık yapanlar, toplum düzeni ve kişilerin huzurunu bozanlar sert şekilde cezalandırılacak.

Suçu ispat edilenler 69 bin tenge (yaklaşık 3 bin TL) veya 15 güne kadar hapis cezasına çarptırılacak. Suçun tekrarı durumunda ise hapis cezası 30 güne çıkarılacak.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, İdari Suçlar Yasası’ndaki söz konusu değişiklikleri 3 Ocak'ta onaylamıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    aynısı bizdede olsun karımızla kızımızla yolda giderken ana avrat küfür edenleri duymak istemiyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizde de olsa
    Cevapla
  • AĞASARLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizde de olsa. özellikle gençler açık açık küfrediyorlar. parklar daha fena
    Cevapla
  • RAGIP 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı kanun bizde uygulansa 50.000 tane ceza evi yetmez.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizedede olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!