Kremlin: ABD savaşın bitmesini istemiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna meselesi çözümünde barış yoluna geçişin sağlanması için gerekli koşulların oluşmadığını belirterek, "Washington, bu savaşın sona ermesini istemiyor" dedi.

Kremlin: ABD savaşın bitmesini istemiyor
Kremlin: ABD savaşın bitmesini istemiyor
GİRİŞ 07.03.2023 16:09 GÜNCELLEME 07.03.2023 16:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki durumu değerlendirdi.

Çin'in Ukrayna meselesi çözümüne ilişkin Rusya'ya sunduğu planla ilgili soruyu yanıtlayan Peskov, Çinli meslektaşlarının görüşlerine önem verdiklerini dile getirdi.

Peskov, Ukrayna'da başlattıkları "özel askeri operasyonun" devam ettiğini vurgulayarak, "Bu durumda barışçıl yola geçiş için gerekli koşullar oluşmadı. Bu nedenle, Rusya, özel askeri operasyonun sürdürülmesi yoluyla hedeflerine ulaşmaya çalışıyor" diye konuştu.

Çin: Gizli bir el Ukrayna krizini tırmandırıyorÇin: Gizli bir el Ukrayna krizini tırmandırıyor

Ukrayna'daki savaşın arakasında ABD'nin bulunduğuna işaret eden Peskov, "Washington, bu savaşın sona ermesini istemiyor. Washington, bu savaşı sürdürmek için elinden geleni yapacak" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ukrayna Krizini NEDEN TIRMANDIRIYOR ? “NATO öldü” diyen Avrupa’yı Rusya ile dalaştırarak Avrupa-Rusya arasındaki enerji hatlarını da kapattırıp, Avrupa’yı askeri ekonomik siyasi kendine bağımlı tutmaya devam etmek. İsveç-Finlandiya ile cepheyi genişletmek. Çin – Rus ittifakını “Rusya - Avrupa krizi ile” zayıflatmak. “SADDAM’A KUVEYTE GİR “ benzeri Rusya’yı Ukraynaya sokup uluslararası yaptırım için bahane yaratmak. Türkiye’ye dönüp “Ukrayna krizinde sen zaten NATO’da bizimlesin” emrivakisi ile ASTANA’yı etkisiz hale getirmek, Tezkere zamanı Trabzon limanını istediği gibi Karadenize yerleşmek, Rusya tehtidi ile askeri ve siyasi bağımlılık amaçlı “F-35’leri Türkiye’ye kaktırmak” !!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'