Kumsalda hazine buldular, fiyatı dudak uçuklattı

Hint Okyanusu kıyılarında iki arkadaş, 100 bin dolar değerinde en eski Çin eseri olabilecek Buda heykeli buldu. Eserin fiyatı dudak uçuklattı.

Kumsalda hazine buldular, fiyatı dudak uçuklattı
Kumsalda hazine buldular, fiyatı dudak uçuklattı
GİRİŞ 07.03.2023 21:54 GÜNCELLEME 07.03.2023 23:29

Avustralya'nın batısında, Hint Okyanusu kıyısındaki Shark Körfezi'nde arama yapan iki arkadaş, 100 bin dolar değerinde Buda heykeli buldu. Dünya hazinesi içinde eserin Avustralya tarihinin en eski Çin eseri olabileceği kaydedildi. Eserin 100.000 dolar değerinde olabilecek nadir bir tarih parçası olduğu tahmin ediliyor. Leon Dechamps ve Shayne Thomson, imparatorluk Çin'ine kadar uzanan 15. yüzyıl Ming hanedanına ait bronz bir bebek Buda heykeli olduğunu doğruladı.

“BUNU ÖĞRENİNCE ÇOK ŞAŞIRDIM”

BBC'ye konuşan Antiques Roadshow'undaki Asyalı bir sanat uzmanı, eserin müzayedede 100.000 dolara satılabileceğini kaydetti. Ayrıca bu gibi heykelciklerin genellikle Buda'nın doğum gününü kutlamak için törenlerde getirildiğini söyledi. Antiques Roadshow'da Bay Dechamps, "Bunun Ming hanedanı olduğunu öğrenince şaşırdım. Çünkü bu onu Avustralya tarihindeki en eski Çin eseri yapıyor" dedi.

KUMLARIN İÇİNDE TARİH

Fiona Bruce şunları söyledi: "Antika tanıtım gezisinde bazı harika öğeler ve nesneler görebildiğimiz için çok şanslıyız. Ancak ara sıra, onu neredeyse bir dünya hazinesi haline getiren harika bir hikayesi olan bir öğeye sahibiz" dedi. Emekli WA Müzesi üyesi ve korozyon uzmanı Dr. Ian McLeod, Nine News'e verdiği demeçte, "100 ila 120 yıldan fazla bir süredir Shark Bay'de kumların içinde kalmış olan kesinlikle, tartışmasız gerçek bir tarihi nesne" dedi.

KAYNAK: BBC
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok