Foreign Policy: Türkiye'deki seçimin kaderini HDP oyları belirleyecek

Kılıçdaroğlu'nun popüleritesinin sınırlı olduğunu ve iyi bir hatip olmadığını belirten Foreign Policy, Erdoğan'ın popülerliğinin yüksekliğine dikkati çekti. Dergi, son kertede seçimin kaderini HDP oylarının belirleyeceğini ifade etti.

GİRİŞ 09.03.2023 10:26 GÜNCELLEME 09.03.2023 15:41
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı, günler süren krizin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi.

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, siyaset uzmanlarıyla Türkiye'deki seçimi değerlendirdi. Erdoğan için "yetenekli bir hatip" değerlendirmesinde bulunulan yazıda, "Türkiye'nin muhalefet adayı, Erdoğan'a meydan okumak için çetin bir mücadele ile karşı karşıya. Siyasi analistler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmenleri ikna etmek için mücadele edeceğini söylüyor" ifadeleri kullanıldı.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ, KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun son zamanlarda kamuoyunda daha iyi performans gösterdiğine dikkati çeken Foreign Policy, muhalefette enerjinin yüksek olduğuna değindi. Buna rağmen, Kılıçdaroğlu'nun popüleritesinin sınırlı olduğunu ve iyi bir hatip olmadığını belirten dergi, İmamoğlu ve Yavaş'ın denkleme girmesinin Kılıçdaroğlu'nun elini güçlendiren bir etmen olduğunu yazdı.

"SEÇİM ORTADA, KILIÇDAROĞLU İCRAAT ANLATMALI"

Analizde, çok farklı ideolojilere sahip 7 cumhurbaşkanı yardımcısı adayıyla ortak bir mesaj oluşturmanın ise son derece zor olacağı aktarıldı. Muhalefet bloğunun sadece Erdoğan düşmanlığı yaparak seçimi kazanmasının güç olduğuna vurgu yapan dergi, Kılıçdaroğlu'nun icraat söylemlerini de ön plana çıkması gerektiğini kaydetti. Yüzde 15 civarında bir kararsız seçmen kitlesi olduğunu söyleyen siyasi uzmanlar, seçimin ortada olduğunun altını çizdi.

"ERDOĞAN'IN POPÜLERİTESİ HALA ÇOK YÜKSEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yükselen fiyatlara ve değer kaybeden TL'ye rağmen özellikle muhafazakar ve dindar Türkler arasında popülerliğini koruduğu hatırlatıldı. Son ücret zamlarıyla da Erdoğan'ın oy oranını yükselttiği ifade edildi.

"KÜRTLERİN OYLARI BELİRLEYiCİ OLACAK"

Söz konusu seçimde HDP oylarının sonucu belirleyeceğini kaydeden Foreign Policy, HDP'nin Millet ve Cumhur İttifakı'nda yer almadığını hatırlattı. HDP ile Kürtleri aynı kefeye koyan dergi, 14 Mayıs'taki seçimde en nihayetinde Kürt oylarının belirleyici olacağını yazdı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 156
  • Ali Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler hdp den ibaret değiller.Ve hdp pkk nın siyasi yüzüdür..
    Cevapla
  • Alper46 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim sonuçları belli sağcı solcusu tayip erdoğan gibi bir yönetici gördükten son bu altılı masadakiler hiçbirine oy verceğini sanmıyorum herkes biliyor ki tayip erdoğan giderse sağcısı-solcusu zarar göreceği ni biliyor. Tayip erdoğan yine lider
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    evet ... selo yu içeri atmadan bunun hesabini yapacaktık. geç kaldık.
    Cevapla
  • Çoban 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Oyumuz hep beraber Reise.
    Cevapla
  • Cezeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp yönetimi şer odaklıdır, amma velakin seçmeni içerisinde müslüman kürtler var, kanmışlar, kandırılmışlar Kürtçülük propagandası altında. O propagandanın en büyük cephanesi de CHP sisteminin yarattığı diktatörlük ve zulüm politikalarından geliyor. Şimdi samimi Kürt kardeşlerimiz herhalde 1916'da kürt katliamının sorumlusu kureyşan aşiretinden olan, mezhepçi Bay Kemal'e oy vermeyecektir sağlıklı düşündüğünde. Kısacası HdP kürtleri temsil etmiyor, bir kesimi kandırmış olsalar bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum
Kamuda tasarruf paketine ilk yorumlar! 'Bu sefer başka'