Putin, Kadirov'un oğlu Ahmet'le görüştü: Kadirov ölüm döşeğinde iddiası

Kadirov'un ölümcül böbrek hastası olduğu ve durumun iyi olmadığı iddia edilirken, Putin'in, Kadirov'un oğlu Ahmet'le görüşmesi gündem oldu.

Putin, Kadirov'un oğlu Ahmet'le görüştü: Kadirov ölüm döşeğinde iddiası
Putin, Kadirov'un oğlu Ahmet'le görüştü: Kadirov ölüm döşeğinde iddiası
GİRİŞ 09.03.2023 11:02 GÜNCELLEME 09.03.2023 11:03

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un sağlık sorunları nedeni ile görevi bırakabileceğini ifade ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda Kazakistanlı gazeteci Azamat Maytanov, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, Kadirov'un yaşadığı ciddi böbrek sorunları nedeniyle ölümcül hasta olabileceğini iddia etmişti.

Kadirov'un uzun süre resmi kabul, ziyaret ve görüşmelerde görünmemesi ünlü Alman gazetesi Bild'e de haber konusu olduğu görüldü.

Bild Gazetesi manşetten, "Putin'in kan emici tazısı ne kadar hasta?" başlığını atarak, "Putin'in kötü şöhretli 'tazısı' olarak bilinen Kadirov'un sağlığının bozulduğuna dair söylentiler uzun süredir ortalıkta dolaşıyordu. Kadirov, Rusya Federasyonu'na bağlı özerk bir cumhuriyet olan Çeçenya'nın gaddarlığı ve acımasızlığıyla nam salmış diktatörüdür. Ancak cephesi yavaşça parçalanabilir. Çünkü Aralık ayında fiziksel durumuyla ilgili çıkan spekülasyonlardan sonra bir kaynak Kadirov'un, ciddi bir sağlık sorunu olduğunu yeniden iddia ediyor" şeklinde yayın yaptı.

PUTİN, KADİROV'UN OĞLU İLE NEDEN GÖRÜŞTÜ?

Kadirov'un sağlığıyla ilgili iddialar belirsizliğini korurken, Moskova'da ilginç bir görüşme fotoğrafı yayınladı.

Kadirov'un böbrek hastası olduğu ve zehirlendiği iddialarına karşılık Putin'in, Kadirov'un oğlu Ahmet Kadirov ile görüştüğü ortaya çıktı.

Görüşme ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Putin'in Ahmet Kadirov ile görüşmesi gözlerin yeniden Çeçenistan'a çevrilmesine neden oldu.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD’de robot polis suçluyu yakaladı!
Son Dakika: Bahar Candan tahliye edildi