Mozambik'te fırtına ve seller nedeniyle 117 kişi hayatını kaybetti

Hint Okyanusu kıyısındaki Doğu Afrika ülkesi Mozambik'te, fırtına ve seller nedeniyle şubat ayından bu yana 117 kişinin öldüğü bildirildi.

Mozambik'te fırtına ve seller nedeniyle 117 kişi hayatını kaybetti
Mozambik'te fırtına ve seller nedeniyle 117 kişi hayatını kaybetti
GİRİŞ 09.03.2023 13:06 GÜNCELLEME 09.03.2023 13:06

Mozambik Başbakanı Adriano Maleiane, ülkedeki fırtına ve sellerin neden olduğu can kayıplarına dair hasar raporu paylaştı.

Maleiane, fırtına ve seller nedeniyle geçen aydan bu yana 117 kişinin hayatını kaybettiğini, 272 kişinin ise afetten olumsuz etkilendiğini söyledi.

Freddy Kasırgası'nın da büyük hasara neden olduğuna dikkati çeken Maleiane, şiddetli yağışların nehir yataklarında taşma meydana getirerek sellere neden olduğunu vurguladı.

ON BİNLERCE EV YIKILDI, HAYVAN ÇİFTLİKLERİ ZARAR GÖRDÜ

Maleiane, 50 bin evin yıkıldığını, 686 sınıf ve 69 sağlık merkezinin kullanılamaz hale geldiğini, 11 bin kilometre yolun hasar gördüğünü ve 73 bin hektar tarım arazisinin sular altında kaldığını kaydetti.

Kasırga ve seller nedeniyle çiftlik hayvanları da zarar gördü.

MOZAMBİK İÇİN İKİNCİ KASIRGA UYARISI

Dünya Meteoroloji Örgütü, Afrika'nın doğusundaki Madagaskar ve Mozambik'i ikinci kez etkisi altına alması beklenen Freddy Kasırgası'nın, tarihin en uzun süren kasırgası olabileceğini kaydetti.

Mozambikli yetkililer, ilk önce sahil bölgelerini etkisi altına alacağı ve daha sonra ülkenin iç bölgelerine doğru ilerleyeceği tahmin edilen kasırga nedeniyle ikinci kez alarm konumuna geçerek yeni tedbirler aldıklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor